ΠΑΣ Λαμία: Ποδαρικό στις νίκες με Φουρτάδο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 09:30 ΠΑΣ Λαμία: Ποδαρικό στις νίκες με Φουρτάδο

Καλύτεροι οι Φθιώτες πέρασαν δίκαια στον τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά…

Βελτιωμένη σε σχέση με τα φιλικά της Ολλανδίας, η Λαμία πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στον κακό της δαίμονα, τον Βόλο, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού τουρνουά που διοργανώνει η Θεσσαλική ομάδα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σε αντίθεση με το κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στα ματς στην Ολλανδία, αυτή τη φορά η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά ήταν πιο προσεκτική, πίεσε με επιτυχία ψηλά και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στο Βόλο να γίνει ιδιαίτερα πιεστικός.

Ήταν μάλιστα η ομάδα με τις κλασικότερες τελικές στο πρώτο μέρος με το σύστημα στο 3-4-3. Ένα σύστημα που διαμορφωνόταν ακόμη και σε 5-4-1 και επέτρεψε αρκετές κλεμμένες μπάλες για τους φιλοξενούμενους. Χαρακτηριστικότερες στιγμές η κεφαλιά του Βλαχομήτρου στο 6’ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Βόλου και το σουτ του Δοϊρανλή στο 16’ που έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια.

Το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού σημείωσε ο Φουρτάδο στο 62’ στην πρώτη ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα. Ελίχθηκε πολύ ωραία παίρνοντας την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και 7-8 μέτρα πριν τη γραμμή της περιοχής εκτέλεσε με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία (0-1).

Ο Βόλος αν και αντέδρασε δεν πίεσε ουσιαστικά τη Λαμία και το δοκάρι του Κορέα στο 68’ μάλλον ήρθε στην αναμπουμπούλα παρά από κάτι οργανωμένο. Άλλωστε οι Θεσσαλοί όσες φάσεις δημιούργησαν ήταν από στημένες μπάλες!

Στο 71’ μια εξαιρετική μεταβίβαση του Μέκιτς ο Βλαχομήτρος μόλις δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα στο τετ α τετ.

Στο 75’ μετά από απόκρουση του Σουρδή σε κόρνερ ο Άλκμαν έπιασε το απευθείας βόλε και ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.

Στο 79’ ο Τσιάκας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου κι έφτασε στο ύψος της περιοχής του Βόλου, όμως η επιλογή να σουτάρει κατέληξε στα χέρια του Κόβατς και ενώ ο Σιμόνι ήταν εντελώς μόνος του δεξιά.

Στο 87’ τέλος μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση του Σουρδή σε σουτ του Ασλανίδη έγραψε τον επίλογο και την πρόκριση στον τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά.

Οι Φθιώτες που ήταν καλύτεροι απέναντι σε έναν Βόλο που είχε την εμπειρία, αλλά του έλειψε η ζωντάνια. Κινήθηκε σε χαμηλές ταχύτητες και οι «πιτσιρικάδες» του Σατσιά μπλόκαραν εύκολα όλα του τα ατού. Ωστόσο ακόμη και από τα στημένα φάνηκε ότι μπορεί να γίνει η ζημιά και χρειάζεται αρκετή δουλειά για τον Κύπριο τεχνικό.

Θα επιμείνουμε ωστόσο ότι χρειάζεται επιπλέον εμπειρία στη μεσαία γραμμή σε όλον τον άξονα, ώστε να φανούν ακόμη περισσότερο τα νέα παιδιά που πραγματικά δουλεύουν στο φουλ!...

 Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς (59’ Καλογερόπουλος), Κορρέα, Τσοκάνης (74’ Ασλανίδης), Σμέλερς, Τριανταφύλλου (59’ Βιγιαφάνιες), Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Ασενούν, Κόζτα (59’ Άλτμαν)

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Kostic (73’ Σουρδής), Τερεζίου, Andrade (87’ Βιτλής), Γυφτομήτρος (59’ Ντεντάκης), Κορνέζος (73’ Νικολόπουλος), Δοϊρανλής (59’ Furtado), Nunez (73’ Lake, 95’ Καψάλης), Mekic (73’ Τσιάκας), Γιαννούτσος, Guindo (59’ Αθανασακόπουλος) Βλαχομήτρος (77’ Σιμόνι)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση