Λαμία - Ολυμπιακός 0-3: Άντεξε 75 λεπτά απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 08:28 Λαμία - Ολυμπιακός 0-3: Άντεξε 75 λεπτά απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο

Μπορούσε ακόμη και να είχε προηγηθεί στο σκορ η ομάδα του Σατσιά που έδειξε και πάλι πολύ καλά στοιχεία, αλλά και ότι θέλει βάθος στον πάγκο…

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη της Λαμίας, ο Ολυμπιακός πέρασε με σκορ 0-3 από το ΔΑΚΛ Αθανάσιος Διάκος στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η Λαμία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος, στάθηκε πολύ καλά για 75 λεπτά και θα μπορούσε να είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Αν και οι ερυθρόλευκοι είχαν στο πρώτο μέρος τριες καλές στιγμές και ένα γκολ, η Λαμία είχε εξαιρετική ευκαιρία σε τετ α τετ να προηγθεί στο σκορ.

Ομοίως με την αρχή της επανάληψης άγγιξε το 1-1 με τον Βαλχομήτρο όμως ο Τζολάκης είπε όχι.

Η πλάστιγγα έγειρε φανερά υπέρ των φιλοξενούμενων μετά το 75’, όταν μέσα σε δύο λεπτά οι ερυθρόλευκοι αξιοποίησαν τα «δώρα» των αντιπάλων τους και έφτασαν στο 0-3 επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για τη Λαμία πάντως αξίζει να κρατήσει την εμφάνισή της μέχρι το 75’ ωστόσο φάνηκε ότι θέλει βάθος στον πάγκο της που θα βοηθήσει μόλις το παιχνίδι θα «καίει».

Το "σύστημα"

Με σύστημα 3-4-3 ξεκίνησε το ματς η Λαμία, προσαρμόζοντας ανάλογα τα άκρα σε ένα πιο αμυντικογενές σχήμα.

Τερματοφύλακας και στόπερ οι Κόστιτς και Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε, αντίστοιχα. Στα άκρα Σαραμαντάς και Ρινγκ και στο κέντρο Μπίκοφ και Νούνιες που επέστρεψε μετά από τραυματισμό. Στα άκρα της επίθεσης Μέκιτς και Φουρτάδο και αιχμή του δόρατος ο Ανέστης Βλαχομήτρος.

Το ξεκίνημα ανήκει αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που σε δεκαέξι λεπτά ανάγκασαν δύο φορές τον Κόστιτς σε εντυπωσιακές αποκρούσεις στο 6’ με τον Βέλντε και στο 16’ με τον Μάρτινς.

Η πρώτη επέμβαση του Κόστιτς στο σουτ του Μάρτινς:

Σε αυτά τα πρώτα λεπτά πάντως η Λαμία δεν έδειξε φοβισμένη και δεν κλείστηκε στην περιοχή της όμως η υπεροχή στη μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων έδινε στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να πιέσει την εστία του Κόστιτς. Παρόλα αυτά στο 15’ ο Βλαχομήτρος έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα στον Μέκιτς όμως η μπάλα έφτασε στον Τζολάκη.

Συνεχίζοντας να παίζει με «θράσος» απέναντι σε μια πολύ αξιόλογη και καλά στημένη ομάδα, η Λαμία δεν άργησε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και να ανεβάσει λίγο τις γραμμές της. Ωστόσο η πρώτη ουσιαστικά φάση για τους γηπεδουχους θα ρθει στο 31’. Ο Αντράντε πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο, ο Φουρτάδο νίκησε τον Ορτέγκα, όχι όμως και τον Τζολάκη που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το τετ α τετ του Φουρτάδο:

Στο επόμενο λεπτό στην κόντρα για τον Ολυμπιακό ο Μάρτινς πρόλαβε τον τελευταίο παίκτη τον Νούνιες (πήρε μετά και κάρτα), τον καθυστέρησε όσο έπρεπε όμως να φύγει αρκετά πλάγια και να δώσει την ευκαιρία στον Κόστιτς να κάνει μία ακόμη μεγάλη απόκρουση!

Η νέα μεγάλη επέμβαση του Κόστιτς:

Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά όμως και ενώ μόλις είχε σταματήσει η βροχή!

Επέλαση του Φουρτάδο στο 37’ τον σταμάτησε με φάουλ στο ημικύκλιο ο Ντόη που δεν πήρε ούτε κάρτα. Μετά από κομπίνα, η μπάλα τελικά έφυγε μόλις κόρνερ από το σουτ του Μπίκοφ.

Και ενώ το παιχνίδι φαινόταν να πηγαίνει χωρις γκολ στο ημίχρονο, στο 41’ μίλησε η κλάση των Τσικίνιο και Ελ Κααμπί. Σέντρα του πρώτου ακριβείας από μακριά και ο Μαροκινός βγήκε στην πλάτη του Γιαννούτσου, έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που ήταν αδύνατο να αποκρούσει ο Κόστιτς (0-1).

Το 0-1 του Ολυμπιακού:

Η Λαμία στο 43’ άγγιξε την ισοφάριση με τον Αντράντε να πλασάρει από το ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής όμως ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος της Λαμίας υποδείχτηκε πάντως σε θέση οφσάιντ με τη φάση να μην ελέγχεται αφού δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Η επανάληψη

Με μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας ξεκίνησε η επανάληψη και ενώ οι δύο ομάδες δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα.

Από σέντρα του Ρινγκ στο 46’ , η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε προ του Μέκιτς, η μπάλα όμως στρώθηκε στα πλάγια δεξιά στον Βλαχομήτρο που έπιασε το συρτό βολέ που έδιωξε ενστικτωδώς στην κλειστή του γωνία ο Τζολάκης!

Στο 52’ πάλι από απόκρουση της άμυνας του Ολυμπιακού τροφοδοτήθηκε ο Μάρτινς που επιχείρησε το παράλληλο γύρισμα που έδιωξε όπως όπως η άμυνα της Λαμίας.

Στο 54’ είχαμε την 1η αλλαγή του παιχνιδιού και ήταν για τον Ολυμπιακό με τον Κάρμο να επανεμφανίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα στη θέση του Πιρόλα.

Στο 61’ το σουτ του Έσε θα αποκρούσει όμορφα ο Κόστιτς στην αριστερή του γωνία και στη συνέχεια και μετά από φάση διαρκείας ο Βέλντε θα σουτάρει από καλή θέση άουτ.

Στο 64’ ήρθε η ώρα των αλλαγών για τη Λαμία με Γκουιντό και Ραντόνια να μπαίνουν στις θέσεις των Μέκιτς και Σαραμαντά (αρχηγός ο Κορνέζος).

Με πολύ πείσμα η Λαμία έδειξε μέχρι το 75’ ικανή για το καλύτερο δυνατό όμως η εξέλιξη δεν ήταν όπως θα την περίμενε ο τεχνικός της που επιχείρησε στο 76’ να φρεσκάρει άμυνα και μεσαία γραμμή.

Στο 76’ λοιπόν είχαμε αλλαγές από τους προπονητές. Για τη Λαμία πέρασε στο κέντρο ο Δοϊρανλής και στην άμυνα ο Σάντμπεργκ στις θέσεις των Νούνιες και Γιαννούτσου αντίστοιχα. Από τον Ολυμπιακό μπήκε ο Μασούρας στη θέση του Βέλντε.

Δυστυχώς στο 79’ φάνηκαν να μη βγαίνουν τα μαρκαρίσματα και ο Ολυμπιακός να φτάνει εύκολα στο 0-2. Ο Ροντινέι, άφησε πίσω του τον Δοϊρανλή που δεν είχε προλάβει να μπει σε ρυθμό αγώνα, πέρασε και τον Αντράντε πασάροντας στον Ελ Κααμπί ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αλλαγή των ρόλων βρέθηκε σε θέση βολής κι εκτέλεσε για το 0-2.

Το 0-2 του Ολυμπιακού:

Με τη Λαμία να ψάχνετε στην άμυνα ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση στο 81’ με τον Μάρτινς, μετά από ασίστ του Ελ Κααμπί. Μια εξέλιξη που αδίκησε κατάφωρα τη συνολική εμφάνιση των Λαμιωτών μέχρι το 75’.

Έκλεισε το σκορ ο Μάρτινς:

Μάλιστα στο 88’ πάλι από λάθος της Λαμιώτικης άμυνας λίγο έλειψε να πετύχει κι άλλο γκολ ο Μάρτινς αλλά αστόχησε από κοντά.

*Μία ώρα πριν τον αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που είχε χειραψία και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαππά!

*Πολλοί φίλοι των ερυθρολεύκων βρέθηκαν στο βροχερό ΔΑΚΛ εξαντλώντας τα 2000 εισιτήρια που τους έδωσε η γηπεδούχος ομάδα.

*Στο ΔΑΚ Λαμίας για τον αγώνα ΠΑΣ Λαμία - Ολυμπιακός βρέθηκαν τα παιδιά της Κ-17  του ΠΑΣ Λαμία!

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Σαραμαντάς (64’ Ραντόνια), Αντράντε, Νούνιες (76’ Δοϊρανλής), Μέκιτς (64’ Γκουιντό), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (82’ Σιμόνι), Μπίκοφ, Ρινγκ, Κορνέζος, Γιαννούτσος (76’ Σάντμπεργκ)

Στον πάγκο, Ρατόν, Ντεντάκης, Βιτλής, Αθανασακόπουλος

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (54’ Κάρμο), Στάμενιτς (85’ Γκαρθία), Ελ Κααμπί (85’ Γιάρεμτσουκ), Μάρτινς Βέλντε (76’ Μασούρας), Ροντινέι (85’ Κοστίνια(, Έσε, Τσικίνιο, Ντόη

Στον πάγκο, Πασχαλάκης, Μπιανκόν, Κωστούλας, Μουζακίτης

Διαιτητής: Τζήλος

Βοηθοί: Τζιουβάρας, Χριστοδούλου

4ος Τσιάρας

VAR: Κουμπαράκης, Παπαδάκης

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση