ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & πότε κλείνουν οι δρόμοι τις ημέρες του αγώνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 19:32 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & πότε κλείνουν οι δρόμοι τις ημέρες του αγώνα

Η μεγάλη γιορτή 5 έως 8 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικοί χάρτες…

Από την Πέμπτη 5 μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 η καρδιά του Παγκόσμιου Μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπάει στην Κεντρική Ελλάδα με τη διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το Ράλλυ των Θεών διεξάγεται και φέτος με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Έτσι και τις τέσσερις αυτές ημέρες θα έχουμε στη Φθιώτιδα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα ο εθνικός μας αγώνας, με ασφάλεια για θεατές και πληρώματα.

Αναλυτικά η απόφαση της ΔΑ Φθιώτιδας που υπογράφει ο νέα Διευθυντής Ταξίαρχος Αθανάσιος Κωστορρίζος:

· Πέμπτη (05/09/2024), Ε.Δ. «SHAKEDOWN»,

Ώρα εκκίνησης την 09:01΄ώρα.

Διακοπή κυκλοφορίας από 07:30΄ – 15:00΄.

Μήκος 3,62 χλμ.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης, στη χωμάτινη οδό που συνδέει την Τ.Κ Λυγαριάς με την Ι.Μ Αγίας Άννας, από την πλατεία του χωριού έως και την διασταύρωση της με την Ε.Ο Λαμίας - Λάρισας (Χ/Θ 5,600).

Επιπλέον, αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λάρισα της Ε.Ο Λαμίας - Λάρισας από την Χ/Θ 5.500 έως την Χ/Θ 6,500 κατά τις ως άνω ώρες.

· Πέμπτη (05/09/2024), «Πανηγυρική Εκκίνηση στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας»,

Ώρα εκκίνησης την 19:00΄.

Διακοπή κυκλοφορίας από 18:00΄ – 22:00΄ ώρες.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης, επί της οδού Φιλίας και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την οδό Αγράφων έως τη συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

· Παρασκευή (06/09/2024), Ειδική διαδρομή 1 – 4 «Άνω Παύλιανη»,

Ώρα εκκίνησης την 07:58΄ του 1 ου αγωνιστικού αυτ/του.

Διακοπή κυκλοφορίας από 05:00΄ – 17:10΄.

Μήκος 22,47 χλμ, διπλή διέλευση.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης:

Ι) στη χωμάτινη οδό που συνδέει την Τ.Κ Κουμαριτσίου με την Τ.Κ. Παύλιανης, μέσω των θέσεων «Ράχη Κοτοπούλη», «Κοτρονάκια» με κατάληξη στην Επ.Ο. Νέας Παύλιανης - Λιδωρικίου.

ΙΙ) Στην Επ.Ο. Δύο Βουνών – Κουμαριτσίου από την διασταύρωση με την οδό προς Δέλφινο έως και το τέλος της Τ.Κ. Κουμαριτσίου (Αφετηρία Ε.Δ.) και

ΙΙΙ) στη δημοτική περιφερειακή οδό Άνω Παύλιανης από την συμβολή της με την κεντρική δημοτική οδό Άνω Παύλιανης, έως την συμβολή της με την Ειδική Διαδρομή μέσω θέσης «Λάκκα Μανώλη» (Οδός Διαφυγής).

IV) στην Επ.Ο. Παύλιανης – Λιδορικίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τ.Κ. Παύλιανης, από τη συμβολή της με την Επ.Ο. προς Τ.Κ. Καλοσκοπής έως το σημείο τερματισμού της Ε.Δ. και από ώρες 08:30΄ - 17:00΄.

· Παρασκευή (06/09/2024), Ειδική διαδρομή 2 – 5 «Δάφνη»,

 Ώρα εκκίνησης την 09:09΄ του 1 ου αγωνιστικού αυτ/του.

Διακοπή κυκλοφορίας από 06:00 – 18:20.

Μήκος 21,67 χλμ, διπλή διέλευση.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης:

I) στη χωμάτινη Επ.Ο. Δάφνης – Μαρμάρων από τη συμβολή της με την Επ.Ο. Καστριώττισας – Αθανασίου Διάκου, δια μέσω Τ.Κ Δάφνης, θέσης «Κάτω Κοτρόνι» και Τ.Κ. Ανατολής.

II) Από τερματισμό Ε.Δ. ΠΥΡΓΟΥ έως Μάρμαρα (μήκους 2,0 χλμ)

· Παρασκευή (06/09/2024), Ειδική διαδρομή 3 – 6 «Ταρζάν»,

Ώρα εκκίνησης την 11:17΄, του 1ου αγωνιστικού αυτ/του.

Διακοπή κυκλοφορίας από 08:15΄ – 14:00΄ (1 ο πέρασμα) & από 14:48΄- 20:30΄(2ο πέρασμα). Μήκος 23,37 χλμ, διπλή διέλευση.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης:

I) Έξωθεν Π.Ε.Λ. επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα αυτής από τη συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως τη συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου και τις ώρες 06:00 έως 23:00.

II) Από τερματισμό Ε.Δ. ΤΑΡΖΑΝ έως γήπεδο Παλιάς Γιαννιτσούς (μήκους 500 μ.).

III) Τμήμα οδού διαφυγής Ροβολιαρίου από διασταύρωση με Ε.Δ. ΤΑΡΖΑΝ έως χώρο πάρκινγκ (μήκους 300 μ.).

· Σάββατο (07/09/2024), Ειδική διαδρομή 7 «Ρεγγίνι»,

Ώρα εκκίνησης την 08:16΄, του 1ου αγωνιστικού αυτ/του.

Διακοπή κυκλοφορίας από 05:00΄ – 11:00΄.

Μήκος 28,67 χλμ, μονή διέλευση.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης:

I) Έξωθεν Π.Ε.Λ. επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα αυτής από τη συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως τη συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου και τις ώρες 06:00 έως 10:00.

II) στην χωμάτινη οδό μετά την Τ.Κ. Ρεγγινίου έως την αφετηρία της Ε.Δ., μήκους 4 χλμ, περίπου.

III) στην χωμάτινη οδό από τον τερματισμό της Ε.Δ. έως την Επ.Ο. Ελάτειας – Λιβαδειάς, μήκους 1 χλμ, περίπου.

· Κυριακή (08/09/2024), Ειδική διαδρομή 14 – 15 «Ελευθεροχώρι»,

Ώρα εκκίνησης την 10:05΄, του 1 ου αγωνιστικού αυτ/του.

Διακοπή κυκλοφορίας από 07:00΄ – 16:00΄.

Μήκος 18,29 χλμ, διπλή διέλευση.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων ως και της κυκλοφορίας πεζών και ποιμνίων, πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης:

Ι) στη χωμάτινη οδό που συνδέει την Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την Τ.Κ. Μενδενίτσας διαμέσου της θέσης «Λίμνες», από το τέλος της Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου μέχρι πριν την Τ.Κ. Μενδενίτσας,

ΙΙ) στην Επ.Ο. που συνδέει την Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την Ε.Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας (Χ/Θ 13,000) καθ’ όλο το μήκος της.

III) στην χωμάτινη οδό από Τ.Κ. Μενδενίτσας, μέσω της διαδρομής που οδηγεί στο Κοιμητήριο Μενδενίτσας, με κατεύθυνση προς Ι.Μ. Αγίας Τριάδας, συνολικού μήκους 8 χλμ, περίπου.

Νομός Βοιωτίας

Σάββατο (07-09-2024)  Ειδική διαδρομή 8 «Θήβα»

Διακοπή κυκλοφορίας από 07:30 – 13:30.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και της κυκλοφορίας πεζών (πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης):

  • Εκκίνηση – Αφετηρία: Από διασταύρωση ανώνυμης χωμάτινης οδού με  Επ.Ο. Θηβών – Ασωπείας (500μ.) μετά την έξοδο του χωριού Νεοχωράκι, αριστερά 40μ. από την άσφαλτο στον ανηφορικό χωμάτινο δρόμο αριστερά.
  • Ανώνυμη δασική οδός πλησίον πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Νεοχωρακίου (τερματισμός).

Νομός Φωκίδας

Κυριακή (08-09-2024)  Ειδική διαδρομή 13 «Οινοχώρι»

Διακοπή κυκλοφορίας από 06:00 – 11:45. Μήκος 17,47 χλμ.

Απαγόρευση της στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και της κυκλοφορίας πεζών (πλην των αγωνιστικών και των οχημάτων της διοργάνωσης), από σημείο περί τα 200μ. πριν τη διασταύρωση με χωματόδρομο που υπάρχει η πινακίδα ‘ΠΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ’ επί της Επ.Ο. Οινοχωρίου – Σκλήθρου και μέχρι το Σκλήθρο (μήκος κλεισίματος οδού περί τα 2,5 χλμ.).

Εκκίνηση Ε.Δ.: Τα αγωνιστικά οχήματα κινούνται επί της Ε.Ο. Θερμοπυλών –Άμφισσας, με κατεύθυνση από Λαμία προς Άμφισσα. Στην 26η χ/θ της Ε.Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας, στη διασταύρωση με τα Καστέλια, στρίβουν δεξιά προς Καστέλια. Στη συνέχεια ακολουθούν πορεία προς Οινοχώρι, στρίβοντας αριστερά στη διασταύρωση προς Οινοχώρι.

Η εκκίνηση βρίσκεται στην αρχή του χωματόδρομου που δεξιά οδηγεί προς τα μεταλλεία της περιοχής. Αμέσως μετά την αφετηρία τα αγωνιστικά οχήματα στρίβουν δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο και ακολουθούν διαδρομή για 17,47 χλμ. φτάνοντας μετά από 9,50 χλμ. στον ασφάλτινο δρόμο που δεξιά οδηγεί προς Σκλήθρο και αριστερά προς Οινοχώρι. Στρίβουν αριστερά και σε 200μ. εισέρχονται ξανά στον χωματόδρομο όπου κινούνται για ακόμη 8 χλμ. με κατεύθυνση προς Παύλιανη.

Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται 300μ. πριν τον ασφάλτινο δρόμο που δεξιά οδηγεί προς Παύλιανη.

Σημειώνεται ότι η κίνηση των οχημάτων από Λαμία προς Οινοχώρι, θα διεξάγεται μόνο μέσω της Ε.Ο. Θερμοπυλών - Άμφισσας, καθώς η πρόσβαση στο Οινοχώρι (μέσω Σκλήθρου), διαμέσου της Επ.Ο. Οινοχωρίου – Σκλήθρου, δεν θα είναι εφικτή.

Νομός Ευρυτανίας

Παρασκευή (06-09-2024)

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 08:00 έως 20:30, ως ακολούθως:

  • Κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Επ.Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 37η χ/θ (διασταύρωση Φουρνάς) έως την 46η χ/θ.
  • Συνεχώς  καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα από την 47η χ/θ  έως και την 48η χ/θ της ανωτέρω Επ.Ο. (θέση «Ζαχαράκι» - εκκίνηση ειδικής διαδρομής).

Κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Νομό Καρδίτσας, θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτηρίων οδών:

  • Καρπενησίου – Φουρνάς – Κλειστού – Νεράιδας και
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου και Επ.Ο.  Μακρακώμης – Ξυνιάδας Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακάτω δείτε όλους τους χάρτες των ειδικών και πατήστε στο σύνδεσμο όπου περιγράφονται αναλυτικά, αλλά και δίνονται οδηγίες για την ασφαλή πρόσβαση θεατών, τις θέσεις που πρέπει να λάβουν και τους χρόνους προσέλευσης και αποχώρησης.

SHAKEDOWN

SS1-4 ANO PAVLIANI

SS2-5 DAFNI

SS3-6 TARZAN

SS7 RENGINI

SS8 THIVA

SS9-11 AGHII THEODORI

SS10 LOUTRAKI

SS13 INOHORI

SS14-15 ELEFTHEROHORI

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση