Σκόνη και θέαμα στην 1η ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 09:50 Σκόνη και θέαμα στην 1η ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πολλά απρόοπτα και μεγάλη μάχη στις πρώτες θέσεις…

Στο Service Park στη Λαμία στον εξαιρετικό χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης «αναπαύονται» τα αυτοκίνητα μετά την πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις που πρόσφερε μοναδικές συγκινήσεις στις ειδικές διαδρομές της Άνω Παύλιανης, της Δάφνης και του Ταρζάν (διπλά περάσματα).

Μετά από συναρπαστική μάχη και εναλλαγές στην 1η θέση, ο Ott Tanak προηγείται στη γενική κατάταξη με διαφορά 45,2 δλ. από τον δεύτερο. Ο Sebastien Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του Toyota Yaris Rally1 και έχασε περισσότερα από δύο λεπτά. Έτσι, η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από άλλα δύο Hyundai, αυτά των Dani Sordo και Thierry Neuville.

Στην 1η ειδική στην Άνω Παύλιανη ο Sebastien Ogier σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τους Ott Tanak και Adrien Fourmax, οι οποίοι σημείωσαν σχεδόν τον ίδιο χρόνο.

Η ειδική ήταν επεισοδιακή με το Skoda Fabia Rally2 των Αθανασούλα – Ζακχαίου να χτυπά σε δέντρο και να ακινητοποιείται στο μέσον της διαδρομής. Στα πιο συνηθισμένα ενός τέτοιου σκληρού αγώνα ήταν το κλατάρισμα ελαστικού για τον Elfyn Evans, ο Thierry Neuville αντιμετώπισε πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα και ο Gregoire Munster κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Ακολούθησε η 2η ειδική της Δάφνης με τον Takamoto Katsuta να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Ott Tanak. Τρίτος ήταν ο Sebastien Ogier, με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον Adrien Formaux. Ο Elfyn Evans έχασε αρκετό χρόνο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Gregoire Munster ολοκλήρωσε την ειδική χωρίς χειρόφρενο.

Με αυτή τη σειρά φτάσαμε στον θρυλικό «Ταρζάν» όπου ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο περνώντας στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Adrien Formaux, ο οποίος αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 5,9 δλ. πίσω από τον Ogier. Ακολουθούν ο Ott Tanak και ο Dani Sordo, ενώ ο Takamoto Katsuta έχασε έναν τροχό και σταμάτησε στην ειδική.

Μετά την ανάπαυλα τα πληρώματα οδηγήθηκαν και πάλι στην Άνω Παύλιανη κάτω από 35ο με τον Sebastien Ogier να πετυχαίνει ακόμα έναν καλύτερο χρόνο που τον κρατούσε επικεφαλής, με 11,7 δλ. διαφοράς από τον δεύτερο, Ott Tanak. O Adrien Fourmaux σταμάτησε στην ειδική για να επισκευάσει το αυτοκίνητό του έπειτα από σφοδρή «προσγείωση». Στην τρίτη θέση γενικής πέρασε ο Dani Sordo, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα.

Η αλλαγή στην κορυφή έγινε στην 5η ειδική της Δάφνης, όπου ο Sebastien Ogier αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα. Ο Ott Tanak το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Ο Sebastien Ogier πέρασε 5,0 δλ. πίσω από τον Εσθονό οδηγό. Ο Dani Sordo παρέμεινε τρίτος με πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα, ενώ ο Thierry Neuville είχε πέσει στην τέταρτη θέση γενικής.

Μετά το 2ο πέρασμα στον Ταρζάν ο Γάλλος έχασε κι άλλο χρόνο επιτρέποντας τόσο στον Tanak να διατηρηθεί πρώτος, όσο και στους ομόσταυλούς του Εσθονού Sordo και Neuville να συμπληρώσουν την τριάδα.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τη συναρπαστική 1η ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση