Μια ειδική πριν το τέλος ο Neuville κρατά την πρώτη θέση

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 13:30 Μια ειδική πριν το τέλος ο Neuville κρατά την πρώτη θέση

Απειλείται μόνο από τον Ogier, ενώ έξυπνα κρατά το βάθρο ο Sordo από τον Tanak…

Με τον  Sebastien Ogier  να κερδίζει τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές σε Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι (1ο πέρασμα) και τον Thierry Neuville να κινείται «αμυντικά» διατηρώντας με ασφάλεια τη διαφορά και την πρωτοπορία, ξεκίνησε η 3η και τελευταία αγωνιστική ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

Ο οδηγός της Hyundai αν και στην ειδική του Οινοχωρίου κυνήγησε τον καλύτερο χρόνο μένοντας πίσω μόνο από τον Γάλλο οδηγό της Toyota (που τα παίζει όλα για όλα), στο πρώτο πέρασμα Ελευθεροχωρίου κινήθηκε προσεκτικά χωρίς ρίσκο, διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας ίση με 1’.02’’.4

Ο άλλος οδηγός της Hyundai ο Dani Sordo κινήθηκε συντηρητικά κάνοντας μόλις τον 8ο και 7ο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα, συνέπεια του οποίου ήταν να χάσει τη δεύτερη θέση από τον Ogier  και απλά να διατηρείται ικανοποιητικά μακριά από τον άλλο οδηγό της Hyundai τον Ott Tanak ο οποίος αρκέστηκε σε έναν 3ο και έναν 2ο καλύτερο χρόνο σε Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι, αντίστοιχα.

Στα αξιοσημείωτα η γρήγορη κίνηση του Evans που μόλις στο Ελευθεροχώρι χρονομετρήθηκε στα 3 καλύτερα περάσματα, ενώ και οι χρόνοι του Katsuta έδειξαν ότι τα Toyota πατάνε καλύτερα στις τελευταίες ειδικές. Δεν έχουν όμως να χάσουν και κάτι ειδικά οι δύο τελευταίοι και φαίνεται ότι στη WOLF Power Stage μήκους 18,29 χλμ στο μαγευτικό Ελευθεροχώρι, θα τα δούμε όλα!

Ημερομηνία: 8/9/2024

Flash N°: 17

Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 13 - Οινοχώρι

Μήκος: 17,47 χλμ.

Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 24°C

Συνθήκες οδοστρώματος: Στεγνό, σκληρό χώμα

Flash N°: 18

Ειδική Διαδρομή: Ε.Δ. 14 - Ελευθεροχώρι 1 

Μήκος: 18,29 χλμ.

Καιρικές συνθήκες: Ηλιοφάνεια, 26°C

Συνθήκες οδοστρώματος: Σκληρό χώμα, σημεία με λάσπη


#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

“Και σήμερα ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Μέχρι στιγμής έχει αποδώσει. Είμαστε στην πρώτη θέση της Γενικής, και αυτό είναι θετικό. Στην Power Stage θα οδηγήσουμε στο ρυθμό μας, και θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Αν φύγουμε από την Ελλάδα με την ίδια βαθμολογική διαφορά, θα είναι πολύ καλό”.

#17 Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

“Στην πρώτη ειδική δημιουργήσαμε μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι περίμενα. Δεν ήταν εύκολη, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν τόσο σκληρή. Ειδικά στο τέλος ήταν πολύ τεχνική και με κλειστά κομμάτια. Πραγματικά ιδρώσαμε μέσα στο αυτοκίνητο, αφού δεν υπήρχε κανονική ροή αέρα. Η δεύτερη ήταν η πιο σκληρή και αναμφίβολα πιο απαιτητική για όλους. Οι σκληρές επιφάνειες, αλλά και η λάσπη, είχαν ως αποτέλεσμα η πρόσφυση να αλλάζει συνεχώς. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Πρέπει να προσθέσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε, αφού η κατάσταση δε δείχνει και τόσο καλή αυτήν τη στιγμή και στα δύο Πρωταθλήματα. Ελπίζω να το αλλάξουμε αυτό στην επόμενη ειδική”.

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

“Χθες ήταν μια μεγάλη μέρα και οι μηχανικοί είχαν πολλές εργασίες να κάνουν. Επισκεύασαν όλα τα σημαντικά προβλήματα, αλλά έμειναν κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Η δεύτερη ειδική ήταν πολύ απαιτητική και η Power Stage θα είναι πολύ σκληρή για τα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι με όλες τις πέτρες που θα υπάρχουν στο δρόμο, δε θα είναι καθόλου εύκολη”.

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

“Στο μεγαλύτερο μέρος δεν είχα αυτοπεποίθηση να πιέσω, αν και το αυτοκίνητο ήταν καλό. Χθες πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε και να αφήσουμε τους μηχανικούς να επισκευάσουν πλήρως το αυτοκίνητο. Δεν αλλάζει τίποτα σε επίπεδο βαθμολογίας Κατασκευαστών, άρα θα ήταν χαζό να οδηγήσουμε πίσω το αυτοκίνητο. Θα προσπαθήσουμε να φύγουμε με κάτι θετικό από τη Λαμία και θα δούμε τι θα γίνει στην Power Stage”.

#16 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

“Μετά τη χθεσινή καταιγίδα, η δεύτερη ειδική είχε πολλή λάσπη. Μου έκανε εντύπωση που η πρώτη ε.δ. ήταν τόσο στεγνή. Για αυτό και ο χρόνος μας επηρεάστηκε από το γεγονός ότι καθαρίζαμε το δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος από το ρυθμό μας. Η Power Stage είναι ήδη πολύ σκληρή και πιστεύω ότι στο δεύτερο πέρασμα θα είναι ακόμα χειρότερα. Πιστεύω ότι ο δρόμος θα έχει μεγάλα λούκια, λόγω και της χθεσινοβραδινής βροχής. Όμως, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι και θα πιέσουμε”.

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

“Δύσκολες συνθήκες! Η πρώτη ειδική ήταν στεγνή, αλλά στη δεύτερη συναντήσαμε μικτές συνθήκες. Σε κάποια σημεία ήταν βρεγμένη, ενώ σε άλλα είχε πολλή λάσπη. Δεν ήταν εύκολη. Θα δούμε αν θα στεγνώσει ή όχι, διότι η Power Stage είναι πολύ σημαντική για εμάς”.

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

“Η πρώτη ειδική γλιστρούσε πολύ, ενώ η δεύτερη είχε πολλή λάσπη. Ήταν πολύ δύσκολη και απαιτητική. Στην Power Stage απλώς θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη”.

#19 Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

“Δεν ήταν τόσο άσχημα. Η πρώτη ειδική ήταν εντάξει, ενώ στη δεύτερη είχε αρκετή λάσπη. Όμως, στα σημεία με ήλιο είχε στεγνώσει αρκετά, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στην 3η και στην 20ή διέλευση είναι τεράστια. Η επιφάνεια άλλαζε συνεχώς! Η Power Stage θα είναι τελείως στεγνή, αλλά και πιο σκληρή, αφού όλες οι πέτρες θα έχουν βγει στην επιφάνεια”.

#20 Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN

«Καταφέραμε να κρατήσουμε τα αυτοκίνητα πίσω μας. Η δεύτερη ειδική ήταν πολύ λασπωμένη και ήμασταν προσεκτικοί. Έχουμε μια καλή διαφορά και θα οδηγήσουμε προσεκτικά».

#21 Yohan ROSSEL / Florian BARRAL

«Στην πρώτη ειδική κάναμε τετ-α-κε και χάσαμε χρόνο. Έτσι στην επόμενη πιέσαμε πολύ. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και στην Power Stage».

#25 Georg LINNAMÄE / James MORGAN

«Δεν πάει πολύ καλά. Τουμπάραμε στην προτελευταία ειδική, αλλά η ζημιά δεν είναι μεγάλη και μπορούμε να συνεχίσουμε. Θα οδηγήσουμε αργά στην Power Stage».

#28 Robert VIRVES / Aleks LESK

«Κάναμε καθαρό πέρασμα. Στην πρώτη ειδική παλεύαμε σε κάποια σημεία. Η δεύτερη ήταν καλύτερη και ο ρυθμός επίσης. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη διαφορά μας από τον Yohan [Rossel]».

#29 Kajetan KAJETANOWICZ / Maciej SZCZEPANIAK

«Η τελευταία ειδική ήταν πολύ σκληρή. Έμοιαζε με Σαφάρι. Δεν έχει κανένα κοινό στοιχείο με την ειδική που γνωρίζαμε από παλιά. Αλλά όλα καλά. Έτσι είναι το Ράλλυ Ακρόπολις. Ποτέ δεν είναι εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας στην Power Stage».

#30 Fabrizio ZALDIVAR / Marcelo DER OHANNESIAN

«Η πρώτη ειδική ήταν εντάξει, η δεύτερη πολύ σκληρή. Και νομίζω θα είναι σκληρότερη στο δεύτερο πέρασμα. Δεν κυνηγάμε κάποια θέση, θέλουμε να φτάσουμε στον τερματισμό».

#40 Panagiotis ROUSTEMIS / Christos BAKLORIS

«Η τελευταία μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις έχει περίεργες συνθήκες! Το Οινοχώρι ήταν στεγνό, ενώ στο Ελευθεροχώρι είχε πολλές λάσπες. Ακολουθούμε τον δικό μας ρυθμό, για να φτάσουμε στον τερματισμό χωρίς να πάρουμε ρίσκα».

#43 Georgios-Alexandros AMOUTZAS / Georgios ILIOPOULOS

Δεν ξεκίνησε, λόγω κινητήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση