Ραντεβού στην Οίτη για το “Hercules Series”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:02 Ραντεβού στην Οίτη για το “Hercules Series”

Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 του Σεπτέμβρη δίνουμε ραντεβού για 18η χρονιά στην Υπάτη για τον Μαραθώνιο Οίτης, έναν από τους μακροβιότερους Μαραθώνιους βουνού στην Ελλάδα, με σταθερά ανοδική πορεία, που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», το Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με νέες εκπλήξεις και νέα ονομασία “Hercules Series” καθώς περιλαμβάνει πλέον και έναν αγώνα vertical την παραμονή του Μαραθωνίου.

Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε περισσότερους από 500 αθλητές και αθλήτριες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που και θα δοκιμαστούν σκληρά, διασχίζοντας τα μονοπάτια της Οίτης με την μοναδική τους ομορφιά.

Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, εκτός του μαραθωνίου, που διεξάγεται για 13η συνεχόμενη χρονιά, θα γίνουν και οι μικρότερες διαδρομές:
Ο Ημιμαραθώνιος Ελλέβορος (Helleborus Half Marathon) 16,2 χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία Μονοπάτι Φαρμακίδων (Farmakides Trail) 6,9 χλμ.

Το Σάββατο, πριν τους κύριους αγώνες της Κυριακής θα διεξαχθεί ο Castle Race είναι ένας αγώνας ανάβασης, με αφετηρία την πλατεία της Υπάτης και τερματισμό, μετά από 1.2 km και 250 μέτρα υψομετρικής ανάβασης, στο Κάστρο που δεσπόζει πάνω από αυτήν.

Μπορεί κάποιος, είτε να αγωνιστεί μεμονωμένα σε αυτόν είτε σε συνδυασμό με τον Hercules Marathon ή τον Helleborus Half Marathon.

Επίσης, μια μικρή γιορτή περιμένει γονείς και παιδιά στο Πάρκο των Λουτρών Υπάτης το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 17:30.

Με φόντο τις κορυφές της Οίτης, μέσα στο καταπράσινο πάρκο, τα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού θα χωριστούν σε δύο ομάδες θα τρέξουν στον αγώνα με την ονομασία «Λαγοπόδαρος» και θα φάνε παγωτό.

Η διαδρομή είναι ασφαλής, καθώς δεν εισέρχονται αυτοκίνητα, το τερέν είναι μαλακό χώμα χωρίς υψομετρικές διαφορές και ταυτόχρονα σκιερό.

Το βουνό της Οίτης μας περιμένει.


 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση