Λαμία - Καλλιθέα 0-0: Καλή στην άμυνα - Δεν τα κατάφερε επιθετικά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 08:14 Λαμία - Καλλιθέα 0-0: Καλή στην άμυνα - Δεν τα κατάφερε επιθετικά

Άργησε να πάρει μπροστά η ομάδα του Σατσιά που πίεσε στο β’ ημίχρονο, ενώ και η Καλλιθέα είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά…

Αν η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό και η ισοπαλία μέσα στην έδρα της ΑΕΚ ήταν πολύτιμες, μια νίκη κόντρα στην Athens Kallithea για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League θα ήταν διπλά πολύτιμη, αλλά δεν ήρθε.

Κι αυτό γιατί απέναντι σε ομάδες που θα βρεις μπροστά σου στο δρόμο για τη σωτηρία, πρέπει ειδικά εντός έδρας, να της κερδίζεις.

Το τελικό 0-0 αποτυπώνει αρκετά, τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα δεν είχε ρυθμό. Αμυντικά η Λαμία ήταν πολύ καλή, καθώς κινδύνευσε μόνο από μακρινά σουτ (είχαν και δοκάρι οι φιλοξενούμενοι), ή από κάποις τυχερές κόντρες. Όμως μεσοεπιθετικά δεν έδειξε πολλά πράγματα, ειδικά στο χρόνο που δεν είχε στην 11αδα της τον Φουρτάδο.

Ο Βραζιλιάνος δεν ξεκίνησε κι όταν μπήκε στο παιχνίδι την επανάληψη έκανε τη διαφορά. Ιδιαίτερα μαχητικός κι ο Βλαχομήτρος που συνεργάστηκε άψογα με τον Ενρίκεζ που στο ντεμπούτο του έδειξε πολύ επικίνδυνο επιθετικό. Ντεμπούτο και για τον Γκοτζαμανίδη.

Αξιόμαχη η ομάδα της Καλλιθέας "τσίμπησε" έναν υπερπολύτιμο βαθμό κρατώντας μάλιστα το μηδέν στην άμυνά της.

Η αρχική 11αδα

Με τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα παρατάχθηκε η Λαμία σε σχέση με το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό. Στη θέση του άρρωστου Γιαννούτσου, έπαιξε ο Σάντμπεργκ στην «τριάδα» της άμυνας, με παρτενέρ τους Κορνέζο και Αντράντε. Πίσω τους ο Κόστιτς και στα άκρα ο Ραντόνια δεξιά και ο Ρινγκ αριστερά στη θέση του Σαραμαντά. Κεντρικά χαφ οι Μπίκοφ και Νούνιες και μπροστά οι Μέκιτς, Βλαχομήτρος και Γκουίντο. Ο τελευταίος πήρε τη θέση του Φουρτάδο σε μια αλλαγή που συζητήθηκε αρκετά.

Τα πρώτα 15 λεπτά χαρακτηρίστηκαν από τα εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή για τη Λαμία, με τους παίκτες της Καλλιθέας, που έδειξαν επιθετική διάθεση, να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν στις αντεπιθέσεις που δοκίμασαν.

Στο 12’ από μία σέντρα του Ρινγκ, η μπάλα από την απόκρουση στρώθηκε στον Γκούιντο το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από το κορμί του Ισιματ-Μιρίν (οι παίκτες της Λαμίας φώναξαν για χέρι) και στην αντεπίθεση ο Μουτίνιο έκανε ένα σουτ που εξουδετέρωσε ο Κόστιτς.

Πρώτη τελική για τη Λαμία στο 18’ με ένα φάουλ που κέρδισε ακριβώς στη γραμμή ο Νούνιες και εκτέλεσε ο Μέκιτς. Την έστειλε στην αριστερή γωνία, όμως ο Μπαραγάν παρά το σκάσιμο μπροστά του, μπλόκαρε σταθερά.

Μία ακόμη καλή ενέργεια της Λαμίας στο 20’ με Νούνιες και Γκουίντο, να αφήνουν στο Μέκιτς, το σουτ όμως του Βόσνιου μπλόκαρε πάλι ο Μπαραγάν.

Μια φάση σε προσπάθεια του Μουτίνιο να γυρίσει την μπάλα, η Καλλιθέα ζήτησε πέναλτυ στο επόμενο λεπτό, με διαιτητή και VAR να λένε παίζετε, δημιούργησε όμως ένταση στην κερκίδα των επισήμων με άνθρωπο της Καλλιθέας να διαμαρτύρεται έντονα και να δέχεται τις αποδοκιμασίες των φίλων της γηπεδούχου.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών της Καλλιθέας:

Στο 28’ ο Βλαχομήτρος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αρκετά πλάγια και το σουτ που επιχείρησε κοντραρίστηκε με τον Μπαραγάν να διώχνει δύσκολα για να γλυτώσει το κόρνερ αλλά να τροφοδοτεί πάλι τον επιθετικό της Λαμίας που κλείστηκε όμως κι έχασε την μπάλα.

Στο 31’ από λάθος της άμυνας στην πίεση της Καλλιθέας έδωσε την ευκαιρία στον Μανθάτη να βρεθεί στην περιοχή, αλλά δεν έκανε ούτε σέντρα ούτε σουτ και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

Στο 32’ ο πανύψηλος Ουλντρίγκις τελείωσε μόνος τη φάση με σουτ που πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κόστιτς.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στο β’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες, αν και για τη Λαμία όλοι περίμεναν ότι θα έμπαινε ο Φουρτάδο στη θέση του Γκουίντο που πάλι δεν έδειξε τα καλά του στοιχεία.

Αυτό έγινε λίγο αργότερα στο 53’ και στην πρώτη του επαφή ο Βραζιλιάνος της Λαμίας δημιούργησε αναστάτωση στα δεξιά της άμυνας της Καλλιθέας, όμως η σέντρα του ήταν πιο δυνατή.

Χρειαζόταν όμως και περισσότερες πρωτοβουλίες στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Μπίκοφ αν και ήταν σχέδον πάντα μόνος, δεν εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα στο γήπεδο, ώστε να βοηθήσει και τον Νούνιες που περιστοιχιζόταν μόνιμα από δύο και τρεις αντιπάλους.

Η είσοδος του Τζιάνι στο 58’ στη θέση του Ουλντρίκις, έκανε πιο γρήγορη την Καλλιθέα που είδε στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ντεμέτριους να διώχνει εντυπωσιακά ο Κόστιτς.

Στο 60’ ο κ. Παπαπέτρου εδέησε να βγάλει την πρώτη του κίτρινη αλλά ήταν για ένα μαρκάρισμα του Ραντόνια. Ο Ραντόνια που δύο λεπτά νωρίτερα είχε δεχτεί φοβερή κλωτσιά από τον Μότοκ (πήγε καθυστερημένα στην μπάλα), σε μια φάση που συνεχίστηκε από τον Φουρτάδο και ο Παπαπέτρου του τη χάρισε κυριολεκτικά!

Στο 64’ ο Μιρίν που έχασε τις περισσότερες μονομαχίες από τον Βλαχομήτρο, πήρε την πρώτη κίτρινη για την Καλλιθέα για ένα ακόμη αντικανονικό μαρκάρισμα στον επιθετικό της Λαμίας.

Στο 69’ – 70’ τρεις αλλαγές για τη Λαμία και δύο για την Καλλιθέα. Για τους γηπεδούχους βγήκαν Οι Μέκιτς, Μπίκοφ και Ρινγκ, έδωσαν τη θέση τους σε Δοϊρανλή, Ενρίκεζ και Σαραμαντά, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Βαλμπουενά και Ματίγια μπήκαν στις θέσεις των Μουτίνιο και Μερκάτι.

Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία έχασε ευκαιρία. Ο Ραντόνια σέντραρε και ο Ενρίκεζ πήγε να κάνει το γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, αλλά μόλις δεν την έφτασε!

Στο επόμενο λεπτό (72’) ένα φάουλ του Βλαχομήτρου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 76’ μεγάλη φάση για τη Λαμία, ο Σαραμαντάς πέρασε κάθετη για τον Βλαχομήτρο κι αυτός βλέποντας τον Φουρτάδο σε θέση φορ του πέρασε την μπάλα, όμως την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο Μότοκ του πήρε την μπουκιά από το στόμα, καθώς ο Βραζιλιάνος θα ήταν μόνος με το τέρμα! Η Λαμία ωστόσο είχε επικρατήσει στον αγωνιστικό χώρο κι έψαχνε πιο σωστά να βρει τη φάση για γκολ, σε αντίθεση με την Καλλιθέα που έψαχνε μακριές μεταβιβάσεις χωρίς να έχει βρει τρόπο να πατήσει περιοχή.

Το σωτήριο κλέψιμο του Μότοκ:

Στο 80’ η Λαμία έκλεισε τις αλλαγές της με τον Γκοτζαμανίδη να ντεμπουτάρει στη θέση του Σάντμπεργκ.

Στο 83’ η Καλλιθέα βρήκε ευκαιρία με τον Τζιάνι που κέρδισε δύο κόντρες για να του στρωθεί η μπάλα στο δεξί, όμως ο Κόστιτς απέκρουσε σωτήρια. Η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που πάσαρε στον Ντεμέτριους κι αυτός πλάσαρε από κοντά άουτ.

Άμεση απάντηση της Λαμίας με σουτ του Ενρίκεζ από κεφαλιά πάσα του Βλαχομήτρου μόλις άουτ στο 85’!

Νέα ευκαιρία για την Καλλιθέα στο 86’ με τον δαιμόνιο Βαλμπουενά να σουτάρει από μακριά και η μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόστιτς.

Το δοκάρι του Βαλμπουενά:

Στην κόντρα η Λαμία είχε σουτ με τον Φουρτάδο από καλή θέση, άουτ με το παιχνίδι να έχει πάρει φωτιά, με τους φιλοξενούμενους πάντως να προσπαθούν να το παγώσουν με καθυστερήσεις.

Πριν το καταλάβουμε είχαμε φτάσει στο 92’, με τον Φουρτάδο να εκετελεί φάουλ και ο Κορνέζος να πιάνει την κεφαλιά μόλις άουτ!

Θα μπορούσε να πάρει τη νίκη η Λαμία στο φινάλε:

Παρέμεινε λοιπόν το μηδέν και για τις δύο ομάδες. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τη Λαμία και η τρίτη για την Καλλιθέα.

*Τη στήριξη 20 περίπου φίλων της είχε στη Λαμία, η Καλλιθέα.

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε, Νούνιες, Μέκιτς (69’ Δοϊρανλής), Γκουίντο (53’ Φουρτάδο), Βλαχομήτρος, Σάντμπεργκ (80’ Γκοτζαμανίδης), Μπίκοφ (69’ Ενρίκεζ), Ρινγκ (69’ Σαραμαντάς), Ραντόνια, Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι, Ρατόν, Ντεντάκης, Αθανασακόπουλος, Σιμόνι.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Σοΐρι, Πασαλίδης, Ισιμάτ -Μίριν, Μότοκ, Μερκάτι (70’ Ματίγια), Ντιμπά, Μουτίνιο (70’ Βαλμπουενά), Ντεμέτριους, Ουλντρίκις (58’ Τζιάνι)

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκέλιος, Τσιβελεκίδης, Χάνουσεκ, Εντιαγέ, Λουκίνας, Βασιλόγιαννης

Το παιχνίδι:

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Γεωργία Κομισοπούλου (Χανίων), Λάμπρος Διαμαντής (Ηπείρου)

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Αλάμπεης (Αθηνών)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Ρέινχαρντ Μουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση