Φθιώτιδα: Τρεις ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 08:22 Φθιώτιδα: Τρεις ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό

22 εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Παραμένει γεμάτη η ΜΕΘ. Τα σοβαρά περιστατικά αφορούν κυρίως ηλικιωμένους ή άτομα με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα…

Η ανεξέλεγκτη μετάδοση του κορωνοϊού με την τελευταία μετάλλαξη του, δεν ήταν δυνατόν να μην αποτυπωθεί σε εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και ανάμεσά τους το Νοσοκομείο Λαμίας.

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ήταν δεκάδες τα άτομα που αναζήτησαν βοήθεια ή συμβουλές στο Νοσοκομείο Λαμίας και συνολικά 22 εξ αυτών παρέμειναν για νοσηλεία!

Ενδεικτικό του νέου κύματος της πανδημίας είναι οι ηλικίες των ασθενών που εισήλθαν στην Κλινική Κορωνοϊού που είναι μεταξύ 52 και 95 ετών, όμως η διάμεση ηλικία τους είναι στα 80 έτη καθώς μόλις 3 άτομα είναι κάτω από 60 ετών!

Ένας 60χρονος Λαμιώτης εισήλθε στη ΜΕΘ, όπου η πληρότητα είναι 100% και συνολικά 32 άτομα νοσηλεύονται στο Πέτρινο.

Τα χειρότερα είναι ότι, εκτός του 60χρονου που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού ανήμερα της 25ης Μαρτίου, δύο ακόμη ηλικιωμένα άτομα κατέληξαν στην Κλινική του ΓΝ Λαμίας. Πρόκειται για 92χρονο από χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας και 89χρονη από χωριό της Λαμίας. Επίσης την Κυριακή κατέληξε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν μία ακόμη 88χρονη από χωριό του Δομοκού.

Συνολικά οι άνθρωποι από τη Φθιώτιδα που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο Μάρτιο έχοντας και κορωνοϊό, έφτασαν τους 15, στοιχείο που δεν επιτρέπει εφησυχασμό στην τήρηση των μέτρων, αν θέλουμε να προστατέψουμε αγαπημένα πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες!

Στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της 5ης ΥΠΕ στα 13 Νοσοκομεία της, νοσηλεύονται 299 άτομα σε απλές κλίνες (από 231 την Πέμπτη 24 Μαρτίου), 6 άτομα με high flow και 17 άτομα σε ΜΕΘ. Εκτός από τα 6 άτομα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ της Λαμίας, ακόμη 5 είναι στο Νοσοκομείο Τρικάλων, 4 στη Χαλκίδα, 1 στο Βόλο και 1 στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση