Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέες απώλειες από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 08:10 Νοσοκομείο Λαμίας: Δύο νέες απώλειες από κορωνοϊό

Άνοιξε και δεύτερος όροφος στο Πέτρινο κτίριο για τη νοσηλεία ασθενών covid…

Δυο ακόμη θάνατοι ηλικιωμένων από κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Το βράδυ της Δευτέρας (28/3) κατέληξε εξαιτίας επιπλοκών του ιού 92χρονη από περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων που είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο μόλις το προηγούμενο 24ωρο, ενώ ξημερώματα Τρίτης «έφυγε» 85χρονος μετά από πολυήμερη μάχη με την επικίνδυνη ασθένεια.

Η πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων έφερε αντίστοιχα πολύ μεγαλύτερη κίνηση στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, με εννέα (9) καινούριες εισαγωγές ασθενών με covid-19.

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ηλικιωμένους. Ενδεικτικά οι τελευταίες εισαγωγές είναι άτομα ηλικίας από 67 έως 87 ετών με διάμεση ηλικία τα 80 έτη.  

Η μεγάλη αύξηση των εισαγωγών έφερε το άνοιγμα και δεύτερου ορόφου στην Κλινική Κορωνοϊού που στεγάζεται στο Πέτρινο κτίριο (είχε κλείσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου). Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 38 άτομα (εκτός από τους θανάτους είχαμε και ένα εξιτήριο), ενώ έξι (6) ασθενείς είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ανάλογη αύξηση νοσηλευόμενων καταγράφεται και στα υπόλοιπα μεγάλα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, με τους ασθενείς να ξεπερνούν τους 300, ενώ ακόμη 18 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση