Άγρια επίθεση δεσποζόμενου σκύλου σε Λαμιώτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 08:42 Άγρια επίθεση δεσποζόμενου σκύλου σε Λαμιώτη

Ο άτυχος άνδρας πάλεψε με το λυκόσκυλο και απέφυγε τα χειρότερα, ωστόσο κατέληξε στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας με αρκετά τραύματα, από τις δαγκωματιές του σκύλου.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στη βόρεια πλευρά της πόλης, όταν το θύμα πήγε στο κτήμα του για να κάνει κάποιες εργασίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport την ώρα που ξεφόρτωνε κάποια πράγματα από το αυτοκίνητό του, ένα λυκόσκυλο το οποίο είναι «φύλακας» σε διπλανό κτήμα, άγνωστο πως βρέθηκε μέσα στο δικό του κτήμα και του όρμηξε.

Αρχικά τον δάγκωσε στον αριστερό γλουτό και στη συνέχεια τον έριξε κάτω προσπαθώντας να τον δαγκώσει στο λαιμό και στο κεφάλι. Όπως είπε στο LamiaReport ο άνδρας που δέχτηκε την επίθεση, πάλεψε μαζί του για να αποφύγει τα χειρότερα.

Ο σκύλος του κατάφερε τελικά δαγκωματιές στο αριστερό πόδι και στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και στο δικό του σκυλί, πριν το θύμα με τη βοήθεια ενός ακόμη γείτονα καταφέρουν να το απομακρύνουν.

Η επίθεση έχει καταγραφεί από την αστυνομία, ενώ ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Τι λέει στο LamiaReport για το συμβάν ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Μετά την ανάρτηση του θέματος επικοινώνησε μαζί μας ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος μας είπε ότι στα 7 χρόνια που έχει τον συγκεκριμένο σκύλο, ο οποίος είναι τσιπαρισμένος, δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική διάθεση. Ο ίδιος πήγε στο νοσοκομείο να επισκεφθεί τον άνθρωπο, αλλά δεν του το επέτρεψαν λόγω κορωνοϊού.

«Ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας, ως ιδιοκτήτης του σκύλου θα σας αναφέρω και τη δίκη μου άποψη. Ο σκύλος μου ήταν δεμένος γιατί ανοίγει η πόρτα της άυλης μας. Εκείνη την στιγμή ο σκύλος μας διέφυγε από τον κρίκο που ήταν δεμένος και έτρεξε προς τον σκύλο του τραυματία γείτονα. Ξεκίνησε ένας σκυλοκαυγάς δηλαδή.

Στην προσπάθεια του ο γείτονας βλέποντας τον σκύλο μου να έρχεται έβαλε τον σκύλο του μέσα σε ένα οικόπεδο που διατηρεί και μη έχοντας προλάβει να μπει και ο ίδιος μέσα στο οικόπεδο του κάνοντας κίνηση να απωθήσει τον σκύλο μου τον άρπαξε στο χέρι του.

Εύχομαι να έχει ταχεία ανάρρωση και σύντομα να επανέλθει στην καθημερινότητα του. Η μητέρα μου ήταν αυτή που τον ξεχώρισε από τον σκύλο μας, ενώ ο ίδιος κάλεσε την άμεση δράση και το ΕΚΑΒ.

θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το σκυλί δεν τον δάγκωσε μέσα στο οικόπεδό του.

ΥΓ: Ο ίδιος μέσα στον πόνο του χτυπούσε τον σκύλο μου πετώντας του πέτρες τα οποία θα γίνουν γνωστά με μαρτυρίες στο Φιλοζωικό Σύλλογο Λαμίας.

Και πάλι καλή ανάρρωση και ταχεία επάνοδο...», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του σκύλου στην δήλωση που έστειλε στο LamiaReport.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση