Λαμία: Ποιος είδε τον Πανουργιά και δεν τον φοβήθηκε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 10:08 Λαμία: Ποιος είδε τον Πανουργιά και δεν τον φοβήθηκε

Η βόλτα που έκανε ο Δήμαρχος Λαμιέων μαζί με τον Γιώργο Ποντίκα το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Πάρκου είχε απρόσμενη εξέλιξη.

Στην πλατεία πάρκου βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου με τον Αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του Γιώργο Ποντίκα, όπου μίλησαν με αρκετούς επαγγελματίες και πολίτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι πολίτες, έθεσαν το σοβαρό θέμα με την κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία με τους ρομά και τους τοξικομανείς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει σε γκέτο το κεντρικότερο σημείο της πόλης.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουν κάνει την πλατεία κτήμα τους. Τα επεισόδια, οι φωνές, η διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και από ανήλικα, τα σκουπίδια, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τους δημότες να φοβούνται πολλές φορές να καθίσουν ή ακόμα και να περάσουν μέσα από την πλατεία.... », είπε στο δήμαρχο ένας από τους επαγγελματίες που βιώνει καθημερινά όλη αυτή την κατάσταση.

Το επεισόδιο με το μαχαίρι

Την ώρα που δήμαρχος ήταν στην πάνω πλευρά της πλατείας και μιλούσε με τους επαγγελματίες για το θέμα των ρομά, ξαφνικά ο οδηγός ενός ασημί αυτοκίνητου τράβηξε χειρόφρενο και βγήκε έξω κρατώντας μαχαίρι για να κυνηγήσει έναν άλλο οδηγό με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ο άνδρας σε κατάσταση αμόκ έτρεχε μέσα στην πλατεία απειλώντας με το μαχαίρι στο χέρι. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων πολιτών ακόμα και μικρών παιδιών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με μαρτυρίες στο LamiaReport, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα προς την οδό Βενιζέλου (Επόμενη φωτογραφία).

«Αν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε»

Το επεισόδιο αυτό, που διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του Δημάρχου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου να παίρνει τηλέφωνο, αμέσως μετά, αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και σε υψηλούς τόνους ακούστηκε να λέει. «Αν δεν μπορείτε να επιβάλετε την τάξη στην πόλη να παραιτηθείτε. Δεν έχω πρόβλημα να παραιτηθώ κι εγώ άν θέλετε από Δήμαρχος, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί...», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων εξοργισμένος, τονίζοντας ότι θα ενημερώσει και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ η απάντηση που πήρε από τον αξιωματικό ήταν ότι πολλοί από τους αστυνομικούς της Φθιώτιδας μετακινούνται στην Αθήνα για να καλύψουν ανάγκες της πρωτεύουσας και το ανθρωπινο δυναμικό στη Φθιώτιδα είναι πολύ λιγότερο από αυτό που θα έπρεπε.

Μιλώντας στο LamiaReport o Δήμαρχος Λαμιέων είπε: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση στην πλατεία Πάρκου. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να κυνηγάει παραβατικούς και παράνομους. Άλλοι έχουν αυτό το ρόλο. Δεν είναι εικόνα για την πόλη μας αυτή και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Ας ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι και ας κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους. Θέλω οι δημότες να γνωρίζουν ότι σαν δήμαρχος και σαν δημοτική αρχή θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξει αυτή τη εικόνα, η οποία είναι πραγματικά απαράδεκτη.... »

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση