Καραΐσκος: Σταμάτησε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 12:28 Καραΐσκος: Σταμάτησε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της ΠΕΛ

Με την αρ. 4/2024 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας έκανε δεκτή την ανακοπή για ακύρωση της αναγκαστικής κατάσχεσης και του πλειστηριασμού του ακινήτου της ΠΕΛ, που είχε οριστεί για την 10/07/2024.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων και Δικηγόρος Ευθύμιος Καραΐσκος, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει από τις 15/12/23 την υπόθεση με απόφαση της ΓΣ των μετόχων της ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.».

Η ανακοπή εκδικάστηκε στις 19 του περασμένου Απρίλη και σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε:

(α) έκανε ΔΕΚΤΗ την ανακοπή.

(β) ΑΚΥΡΩΝΕΙ την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό.

Και ο κ. Καραΐσκος διευκρινίζει ως προς το σύνολο της απόφασης ότι:

«η εν λόγω απόφαση καθιστά άκυρη και ανενεργή την εκτέλεση που επιβλήθηκε, δυνάμει της με αριθμό 1256/06-12-2023 έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, του δικαστικού επιμελητή της Περιφέρειας του Εφετείου Λαμίας με έδρα το Πρωτοδικείο Λαμίας Δημητρίου Βλάχου.

Σημειώνουμε ότι το Δικαστήριο για να καταλήξει στη κρίση του, για ακυρότητα της κατάσχεσης, έκρινε ότι :

(α) νομίμως κατέχει το ακίνητο o «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και του παραχωρήθηκε με νόμιμο τρόπο, δυνάμει του Ν.4605/2019 και

(β) ότι νομίμως εκτελείται, εντός του ακινήτου της ΠΕΛ, το έργο ‘’Αξιοποίηση της περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας’’».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση