MENU
weather-icon 23 oC
Αναζήτηση:

Νέα νίκη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και συνέχιση των κινητοποιήσεων

Νέα νίκη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και συνέχιση των κινητοποιήσεων

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Σύνταγμα - «Πάρτε πίσω την ντροπιαστική τροπολογία…»

Νέα παράταση στην εργασία τους πήραν από το Δικαστήριο, οι ηρωικώς αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Το μεσημέρι της Τρίτης (18/6) στην Ευελπίδων άκουσαν ότι μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν στην εργασία τους.

Δίπλα τους είχαν σωματεία, συνδικάτα, εργατικά κέντρα και εργαζομένους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατοίκους και μαθητές των περιοχών όπου δραστηριοοιείται η ΛΑΡΚΟ, αλλά και το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μετά τη νέα αυτή μικρή νίκη, που πετύχαμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας και στις δουλειές μας ήρθαμε εδώ (ΣΣ Υπουργείο Οικονομικών), σε αυτούς που σήμερα το πρωί αποφάσισαν να καταθέσουν νέα ντροπιαστική τροπολογία για να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ», ανέφερε μέσα σε κλίμα έντονου αγωνιστικού παλμού ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτης Πολίτης.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητούσε άμεση απόσυρση της νέα «κατάπτυστης τροπολογίας» που δίνει νέες δυνατότητες στον ειδικό διαχειριστή μεταξύ των οποίων και να αποφασίζει «την ανάθεση της φύλαξης και τη συντήρηση του ενεργητικού της επιχείρησης», καθώς και «τη διενέργεια αρχικών ή επαναληπτικών δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της επιχείρησης ή επιμέρους λειτουργικών συνόλων της (κλάδων) ή περιουσιακών στοιχείων που δεν αποτελούν κλάδους».

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στις 20 Ιουνίου και για αυτό οι εργαζόμενοι στην νικελοβιομηχανία ανακοίνωσαν νέο συλλαλητήριο στο οποίο επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Λαμίας, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης», όπως σημειώνει.

Ζητάμε, την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

Το συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.