MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Παραμένει «πορτοκαλί» όλη σχεδόν η Εύβοια και τμήμα της Βοιωτίας. Υψηλ΄ςο κίνδυνος για Φθιώτιδα…

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στο Παραδείσι Καρύστου Ευβοίας.

Στην πυρκαγιά ειχείρησαν 62 πυροσβέστες με δύο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 21 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο (2) ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ενεργοποιήθηκε Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Εντωμεταξύ σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού θα παραμείνει σχεδόν όλο το νησί και το επόμενο 24ωρο και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα ίσως μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).