Περιφέρεια Στερεάς: Όλα τα δείγματα θαλασσινού νερού καθαρά σε Φθιώτιδα-Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 08:25 Περιφέρεια Στερεάς: Όλα τα δείγματα θαλασσινού νερού καθαρά σε Φθιώτιδα-Εύβοια

Που πρέπει να αποφεύγουμε το κολύμπι…

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε σειρά δειγματοληπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια και αναρτά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τις αποφάσεις χαρακτηρισμού καταλληλόλητας ακτών κολύμβησης των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας για το έτος 2024. 

Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, και με βάση τα 221 δείγματα θαλασσινού νερού (108 από την Π.Ε. Φθιώτιδας και 113 από την Π.Ε. Εύβοιας) επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις χαρακτηρισμένες ακτές κολύμβησης της Φθιώτιδας της Εύβοιας και της Σκύρου.

Η κολύμβηση, κατά πάγιο κανόνα της Δημόσιας Υγείας απαγορεύεται μόνο σε καθορισμένες περιπτώσεις υδάτων καθώς και:

α) εντός των λιμανιών,

β) εντός των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων,

γ) σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες,

δ) σε ζώνη πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων υδάτων,

ε) στις εκβολές ρεμάτων συνεχούς και διαλειπούσης ροής, έναντι και εκατέρωθεν βιομηχανικών-βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,

στ) σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν ιχθυοκαλλιεργειών ιχθυογεννητικών σταθμών.

Επισημαίνεται τέλος ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας είναι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης.

Μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος – Δημήτριος Γεωργίου δήλωσε: «Η καταλληλόλητα των υδάτων για θαλάσσιο μπάνιο είναι ένα σημαντικό θέμα, ειδικά για την υγεία και την ασφάλεια των λουόμενων. Από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών  Ενοτήτων διενεργούνται κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου δειγματοληψίες θαλασσινού νερού από τις ακτές κολύμβησης, προκειμένου να ελέγχεται η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Ενημερώνουμε ότι οι ακτές της Φθιώτιδας έχουν κριθεί κατάλληλες για κολύμβηση σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις ποιότητας των υδάτων. Οι ακτές μας αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους της Φθιώτιδας, και η προστασία τους είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε 113 δείγματα θαλασσινού νερού, από σημεία της Εύβοιας και της Σκύρου και διαπιστώθηκε ξανά η καταλληλότητα των ακτών μας για κολύμβηση. Ας απολαύσουμε τις όμορφες παραλίες μας και αυτό το καλοκαίρι με υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον!»

Διαβάστε επίσης:  Φθιώτιδα: Οι κατάλληλες ακτές και μέρη για κολύμπι

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση