Στερεά: Αιματηρό επεισόδιο με θύμα 29χρονο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 07:57 Στερεά: Αιματηρό επεισόδιο με θύμα 29χρονο

Το επεισόδιο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα και ενημερώθηκε η Αστυνομία, που συνέλαβε δύο νεαρούς Σομαλούς…

Άγριο έγκλημα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (21/6) στη Δομή Φιλοξενίας στη Ριτσώνα, με 29χρονο Σύρο να μαχαιρώνεται σε λαιμό και στήθος από άλλους αλλοδαπούς που διαμένουν εκεί.

Ο φύλακας της δομής ενημέρωσε στις 23:50’ την αστυνομία για επεισόδιο μεταξύ φιλοξενούμενων στο χώρο.

Λίγο αργότερα ο 29χρονος μεταφερόταν με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, αφήνοντας την τελευταία πνοή του στη διαδρομή.

Από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλκίδας αποκλείστηκε ο χώρος όπου έγινε το συμβάν, αλλά και ένας οικίσκος που σύμφωνα με μαρτυρίες διαμένουν δύο Σομαλοί μετανάστες που φέρεται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μαχαίρι, που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Σομαλοί ηλικίας 23 και 21 ετών, συνελήφθησαν.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Η επίσημη ενημέρωση από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς:

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο άμεσης και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε χθες (21-06-2024) αργά το βράδυ, σε υπαίθριο χώρο εντός της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας Ευβοίας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν αμέσως δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι μετά τη διενέργεια της ενδελεχούς έρευνας, τη συλλογή και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, συνελήφθησαν σήμερα (22-06-2024) το πρωί, για την εμπλοκή τους στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

Το θύμα εξέπνευσε κατά την μεταφορά του σε Νοσοκομείο της περιοχής, λόγω σοβαρών τραυμάτων που έφερε στο σώμα του, από αιχμηρό αντικείμενο.

Τόσο οι συλληφθέντες, όσο και το θύμα ήταν φιλοξενούμενοι της Δομής.

Ο χώρος που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, αποκλείστηκε και εξερευνήθηκε διεξοδικά.

Από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε αρχικά ένα μαχαίρι (τύπου χατζάρα), το οποίο βρέθηκε στο σημείο όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία.

Ακολούθως, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικίσκο, όπου διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, εντός του οποίου βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κουζίνας, συνολικού μήκους -28- εκατοστών και διάφορα είδη ένδυσης.

Όλα τα κατασχεθέντα θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση