Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Καμηλόβρυση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 07:50 Τιτάνια μάχη με τις φλόγες στην Καμηλόβρυση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Θέμα χρόνου ήταν να γίνει το κακό αφού καθημερινά οι Ρομά ανάβουν φωτιές περιμετρικά του καταυλισμού…

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καμηλόβρυση «σήκωσε στο πόδι», όλο τον επιχειρησιακό μηχανισμό της κεντρικής Φθιώτιδας το μεσημέρι της Κυριακής(30/6), ευτυχώς με το αποτέλεσμα να είναι θετικό και σχετικά άμεσο.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες, πυροσβέστες, εθελοντές, με τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς, έδωσαν πραγματική μάχη για να οριοθετήσουν την επικίνδυνη πυρκαγιά που ξεκίνησε για πολλοστή φορά, από τις δραστηριότητες των Ρομά στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι στη νότια πλευρά του καταυλισμού, σημείο όπου είχαν ξαναβάλει φωτιά 3-4 ώρες νωρίτερα! Ηταν ορατή από τη Λαμία ακόμη και από την εθνική μέχρι τις ακτές των καμένων Βούρλων. 

Δείτε βίντεο από την περιοχή της Αγριλιάς:

Αυτή τη φορά, η πυρκαγιά ξεκίνησε δίπλα στα πουρνάρια και με τη βοήθεια των ισχυρών ζεστών ανέμων που φύσαγαν εκείνη την ώρα δεν την πρόλαβαν τα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που μέσα σε 10 λεπτά επιχειρούσαν στο σημείο.

Ο συναγερμός γενικεύτηκε και στο σημείο έφτασε ακόμη και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας Υποστράτηγος Χρήστος Πλατάς, με το Διοικητή Π.Υ. Φθιώτιδας Πύραρχο Λουκά Μούτσελο, με δεκάδες πυροσβέστες, δασοκομάντος και διψήφιο αριθμό οχημάτων, ενώ από αέρος, εκτός από τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας (που ενήργησαν πολλές φορές και με σημαντικό ρίσκο εξαιτίας των πολλών πυλώνων υψηλής τάσης), επενέβησαν τρία ακόμη αεροσκάφη, καθώς και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Πολύτιμη και η συνδρομή Δήμου - Περιφέρειας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Αχιλλέας Τζοβάρας.

Μάλιστα ο κ. Σανίδας έστειλε και σχετικό ενημερωτικό, για την πυρκαγιά, ότι ξεκίνησε από τον καταυλισμό και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων, ενώ ευχαρίστησε «τους πυροσβέστες και τις τοπικές αρχές που εργάζονται ακούραστα για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέχρι και τις 17:30’ υπήρχαν διάσπαρτες εστίες μέχρι κάτω από το Μοναστήρι της Αγίας Άννας, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής, αλλά και της έντονης βλάστησης στις ρεματιές σε πουρνάρι, υπήρξαν πολλαπλές αναζωπυρώσεις για αυτό και ακολούθησε μια τελευταία διαβροχή από τα υπερπολύτιμα PZL.

Καθημερινό «φαινόμενο»

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν ισχύει ακριβώς, «το τέλος καλό όλα καλά», καθώς η συμπεριφορά των κατοίκων του συγκεκριμένου καταυλισμού, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, καθημερινά και όλες τις ώρες (πρωί, μεσημέρι και βράδυ) και είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί. Οι φταίχτες κρύβονται πίσω από την ανωνυμία των παραγκών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι πιο θερμόαιμοι έχουν προκαλέσει ακόμη και φθορές σε πυροσβεστικά οχήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να επεμβαίνουν με κάποια καθυστέρηση, αφού περιμένουν τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και σε αυτή την πυρκαγιά η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν έντονη, με την Τροχαία να κόβει και την κυκλοφορία όταν χρειάστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων και των μηχανημάτων έργου. Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΔΑ Φθιώτιδας Ταξίαρχος Χρήστος Μουτσώκος.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω της τεράστιας κινητοποίησης, χρειάστηκε να γίνει μετατόπιση δυνάμεων από όμορες περιοχές, οι οποίες ευτυχώς δεν έδωσαν την ίδια ώρα συμβάν όταν μάλιστα η Λοκρίδα ήταν σε ετοιμότητας για την άλλη μεγάλη πυρκαγιά στη Ριτσώνα.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση