Λιμεναρχείο Στυλίδας: Βγαίνουμε αμέσως από τη θάλασσα σε περίπτωση κεραυνών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 17:57 Λιμεναρχείο Στυλίδας: Βγαίνουμε αμέσως από τη θάλασσα σε περίπτωση κεραυνών

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται σήμερα έντονα φαινόμενα στην περιοχή μας, όπως προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Στυλίδας και ειδικότερα, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα.

Λόγω των πρόσφατων θανατηφόρων περιστατικών λόγω κεραυνικής δραστηριότητας  από το Λιμεναρχείο Στυλίδας συστήνεται :

1. στους ιδιοκτήτες – κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών αναψυχής, ταχυπλόων κλπ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ως προς την πρόσδεση και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης του καιρού.

2. Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους

3. Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται όπως ενημερώσουν ομοίως πλοίαρχους πλοίων υπό πρακτόρευσή τους.

4. Εμπλεκόμενες εταιρίες χρήστες ιδιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας

5. Ναυαγοσώστες σε πολυσύχναστες ή μη παραλίες πριν την έναρξη του φαινομένου όπως εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας εστιάζοντας στην απομάκρυνση των λουομένων καθώς και παν μεταλλικών αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα περιστατικά εξαιτίας  της καλής αγωγιμότητας τους με τον κεραυνό.

Τι προσέχουμε - Πώς αντιδρούμε

-Βγαίνουμε αμέσως από θάλασσα

-Μακριά από πλαζ και χώρους που έλκουν τους κεραυνούς όπως δέντρα και δασικές εκτάσεις

-Σε περίπτωση που βρεθείτε σε χώρους θα αντιληφθείτε μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκδήλωση του κεραυνού την λάμψη πρώτα και μετά τον κρότο από τον κεραυνό. Μία μέση αστραπή μεταφέρει ενέργεια πάνω από μισό δισεκατομμύριο joule, όση περίπου παράγει ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα δευτερόλεπτο. Η θερμοκρασία στην περιοχή όπου δημιουργείται η αστραπή αγγίζει θερμοκρασίες υψηλότερες κι από αυτές που επικρατούν στην επιφάνεια του ήλιου.

Οι πρώτες βοήθειες σε άνθρωπο που επλήγη από κεραυνό, είναι παρόμοιες με αυτές που παρέχονται μετά από ηλεκτροπληξία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση