ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: Οι Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον μήνα Ιούνιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 14:04 ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ: Οι Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον μήνα Ιούνιο

Ο μήνας Ιούνιος για τις Μονάδες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ξεκίνησε με δράσεις στην περιοχή της Αταλάντης και πιο συγκεκριμένα με ενημέρωση σε πληθυσμό Ρομά, τόσο για θέματα εξαρτήσεων όσο και για τη λειτουργία των Μονάδων και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών και το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά Αταλάντης.

Το προσωπικό των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work) στη Λαμία και παρείχε υποστήριξη με ατομικά ραντεβού σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στην περιοχή της Λαμίας και της Χαλκίδας.

Στα μέσα του μήνα, το προσωπικό των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε σε δράση του θεραπευτικού προγράμματος στη Λάρισα, με το μήνυμα “Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ”. Στόχος ήταν η συμβολή όλων στη μερική αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και η αλληλεπίδραση του θεραπευτικού προγράμματος με την τοπική κοινωνία, μέσα από τη συλλογική δράση, σε ένα κλίμα δημιουργίας, γιορτής και χαράς.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, η Κινητή Μονάδα και το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στο 1ο Art Festival στη Μακρακώμη Φθιώτιδας με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και την παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής των μελών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στο τέλος του μήνα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Φθιώτιδας και τη ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ Λαμίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του

Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και του Δήμου Λαμιέων. Οι εκδηλώσεις με τίτλο: Η ΖΩΗ είναι το καλύτερο “ταξίδι”, περιλάμβαναν τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων σε κεντρικό δρόμο της Λαμίας, τη διοργάνωση Hμερίδας με θέμα “Εξαρτήσεις, Πρόληψη και Θεραπευτικά Προγράμματα”, τη διοργάνωση μουσικής συναυλίας και την προβολή ταινίας. Στόχος ήταν η ενημέρωση του κοινού για θέματα εθισμού σε νόμιμες και παράνομες ουσίες αλλά και η γνωριμία με τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαρτήσεων στην πόλη.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση