Ένωση Υπαλλήλων ΠΣ Περιφέρειας Στ. Ελλάδας: Πρόσθετη υπηρεσία στο πυροσβεστικό προσωπικό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 17:44 Ένωση Υπαλλήλων ΠΣ Περιφέρειας Στ. Ελλάδας: Πρόσθετη υπηρεσία στο πυροσβεστικό προσωπικό

Επιστολή - διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, απέστειλε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την εκτέλεση πρόσθετης υπηρεσίας του πυροσβεστικού προσωπικού κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Το κείμενο υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννης Μίχος και ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Κοντογιάννης.

Ας δούμε τι υποστηρίζει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

«Στις 01.07.2024 ψηφίστηκε τελικά το ν/σ με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Π.Σ. και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 48 του οποίου εμπεριέχεται τροποποίηση του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α’74)  που αφορά το πυροσβεστικό προσωπικό και συγκεκριμένα την αύξηση των επιπλέον οκταώρων που εκτελούνται κατά την αντιπυρική περίοδο από δώδεκα (12) σε δεκαέξι (16).

Κύριε Υπουργέ, η τροποποίηση αυτή δυστυχώς ψηφίστηκε αργά, καθώς γνωρίζετε ότι το πυροσβεστικό προσωπικό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν πλέον εργάζεται πυρετωδώς νυχθημερόν από τον Μαϊο μήνα σχεδόν. Οι συνάδελφοί μας έχουν ήδη συμπληρώσει πολλές ώρες υπερεργασίας, πολλοί εξ αυτών εργάζονται λόγω των συνεχών επιφυλακών μέχρι και 48 συνεχόμενες ώρες! Η καταστρατήγηση κάθε κανόνα νόμιμης εργασίας είναι πλέον κανόνας σε πολλές υπηρεσίες ενώ η ανταμοιβή τους περιορίζεται σε ρεπό, που επί της ουσίας λόγω των ελλείψεων δεν δύνανται να λάβουν!

Αντί λοιπόν η πολιτεία να βρεί τρόπο να ανταμείψει εμπράκτως την προσπάθειά μας, την οποία η ελληνική κοινωνία καθημερινά αναγνωρίζει, γνωρίζοντας αυτό που και εσείς συνεχώς διαλαλείτε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δηλαδή μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, καταθέτει σ/ν με αύξηση των ωρών πρόσθετης εργασίας στις 19.6.2024 το οποίο τελικά γίνεται νόμος του κράτους στις 01.07.2024! Άρα δηλαδή χάνεται ένας (1) τουλάχιστον μήνας και αυτής ακόμα της αποζημίωσης που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το χρόνιο και βασικό αίτημά μας, την αποζημίωση της υπερεργασίας που καθημερινά προσφέρουμε!

Κύριε Υπουργέ, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και του αγώνα που καθημερινά δίνουμε, ζητάμε την εφαρμογή της τροποποίησης από 01.06.2024, ώστε να καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός των επιπλέον δεκαέξι (16) ωρών της πρόσθετης αποζημίωσης της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Θεωρούμε το αίτημά μας απολύτως λογικό δεδομένων των συνθηκών που πλέον διαμορφώνονται με τις υπάρχουσες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή, που δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις στο επίπεδο πυροπροστασίας της κοινωνίας μας και αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση επ’αυτού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση