Λαμία: 2,5 χρόνια με αναστολή στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο ποδηλάτη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 07:44 Λαμία: 2,5 χρόνια με αναστολή στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε 14χρονο ποδηλάτη

«Όσα χρόνια και να περάσουν το συμβάν αυτό δε θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μου», κατέθεσε ο δίδυμος αδελφός του, που ήταν κι εκείνος στο σημείο με το ποδήλατό του…

Η τραγωδία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Αύγουστο το 2019 με ένα 14χρονο παιδί να χάνει τη ζωή του μετά την παράσυρσή του από αυτοκίνητο, την ώρα που έκανε ποδήλατο μαζί με το δίδυμο αδελφό του και έναν φίλο τους στον Αχινό Στυλίδας, αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας με τον 50χρονο οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών, δίνοντας όμως 3ετη αναστολή λαμβάνοντας υπόψη και το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τραγικές φιγούρες στο Δικαστήριο, οι γονείς του αδικοχαμένου Μάριου και ο δίδυμος αδελφός του, που παραλίγο να ήταν κι εκείνος θύμα του δυστυχήματος. «Όσα χρόνια και να περάσουν το συμβάν αυτό δε θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μου», κατέθεσε με τρεμάμενη φωνή ο 19χρονος - σήμερα - αδελφός, περιγράφοντας τα γεγονότα.

Το δυστύχημα είχε λάβει χώρα λίγο πριν τις 10:00’ το βράδυ της Πέμπτης 8ης Αυγούστου 2019 στην 26η χ/θ της π.ε.ο. Λαμίας - Βόλου, στο ύψος του Γκλαντζούνη. Τα τρία παιδιά είχαν πάει για κρέπες με τα ποδήλατά τους και στο γυρισμό έγινε το κακό.

Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ένα ποδήλατο, χτυπώντας κι ένα ακόμη, τραυματίζοντας σοβαρά τον 14χρονο Μάριο. Το παιδί εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έτρεχε, καθώς δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται και ότι στο σημείο δεν υπήρχε καθόλου φως. Ήταν αυτός, όπως είπε, που κάλεσε την τροχαία, ενώ για τις παντόφλες που είχε γραφτεί ότι φορούσε, είπε ότι απλά τις είχε πάντα μαζί του και φορούσε κανονικά παπούτσια.

Στην αγόρευσή του πάντως ο Εισαγγελέας της έδρας δε δέχτηκε αυτή την εκδοχή, ενώ του κατελόγισε ότι δεν είχε τεταμένη την προσοχή του στο δρόμο και πρότεινε την ενοχή του, όπως κατηγορούνταν.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής αργά το απόγευμα της Παρασκευής (5/7/24) - να σημειώσουμε ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει και είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη - οι δικηγόροι Δημήτριος Κρούπης και Αθανάσιος Γάτος που παρέστησαν προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας δήλωσαν στο LamiaReport: «Η οικογένεια μετά από τόσα χρόνια αισθάνθηκε δικαιωμένη από την απόφαση του Δικαστηρίου, η διαδικασία του οποίου κράτησε δύο ημέρες καθώς απεδείχθη η αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση