MENU
weather-icon 27 oC
Αναζήτηση:

Περήφανη Πόλη: Ζητεί έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της ΠΕΛ

Περήφανη Πόλη: Ζητεί έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της ΠΕΛ

Πριν τη συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, στην οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων υπέβαλλε στομν Πρόεδρο του Μάκη Πρέντζα, ο Δημοτική Παράταξη «Λαμία Περήφανη Πόλη» σχετικά με τις εξελίξεις στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Όπως σημειώνεται στο αίτημα που υπογράφει ο επικεφαλής Ευθύμιος Καραΐσκος και οι υπόλοιποι 11 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης τους, πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας θέμα για το Δήμο, καθώς έχουν την άποψη ότι «οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι ατελείς και προκαλούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα προσπαθούν να επιλύσουν».

Αύριο Τρίτη 09/07/2024 στις 10:00, συνεδριάζει η αρμόδια Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, στην οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. «Είναι αδιανόητο ο Δήμος μας, που θα πρέπει να έχει τη πρωτοβουλία των εξελίξεων για την «Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας» να μην παρεμβαίνει οργανωμένα, με σαφή θέση που θα προκύψει από τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να διαφυλάξει και να διασφαλίσει το μέλλον της ΠΕΛ, ως αναπτυξιακού πυλώνα της περιοχής αλλά και ως σημείο αναφοράς για την πόλη και τους πολίτες», τονίζεται στην παρέμβαση της «Περήφανης Πόλης».

«Με το αίτημα, που καταθέσαμε σήμερα, ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να συγκαλέσει άμεση, κατεπείγουσα συνεδρίαση, καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα, το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την Παρασκευή, μπορεί να αποτελεί νόμο του κράτους, πράγμα που θα αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της ΠΕΛ, με σημαντικές επιπτώσεις για το Δήμο μας», συμπληρώνει.

Τέλος κρίνεται σκόπιμο νακληθούν και να παραστούν κατά τη συζήτηση :
1.- Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και οι βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας,

2.- Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,
3.- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και
4.- Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.».