Χωρίς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 07:28 Χωρίς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η Λαμία

Οι Καλοκαιρινές άδειες αποκαλύπτουν την υποστελέχωση της ΕΛ.ΑΣ. στην επαρχία…

Δε φαίνεται να ιδρώνει το αυτί στα ανώτερα κλιμάκια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τις συνεχείς οχλήσεις της Επαρχίας για την τρομερή αύξηση της εγκληματικότητας συνέπεια των τραγικών ελλείψεων σε αστυνομικό προσωπικό.

Ρίχνοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε δολοφονίες που αναστατώνουν ομολογουμένως το λεκανοπέδιο, αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την καθημερινή αναστάτωση των πολιτών σε χωριά και επαρχιακές πόλεις που πέφτουν κυρίως θύματα απατών, κλοπών και διαρρήξεων.

Πριν από ένα περίπου μήνα το LamiaReport είχε καταγράψει τη δραματική πραγματικότητα στο έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Φθιώτιδα με τα 200 κενά (οργανικά και από αποσπάσεις) σε σύνολο 590 θέσεων. Είχαμε επισημάνει και τις πρόσθετες δυσκολίες που αναμένονταν λόγω του καλοκαιριού και των υποχρεωτικών αδειών που προβλέπονται για το προσωπικό.

Ήρθε λοιπόν ο χρόνος και πλέον η Αθηνοκεντρική πολιτική του κ. Χρυσοχοΐδη αποτυπώνεται σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Φθιώτιδας, ξεκινώντας από τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και καταλήγοντας στις υπηρεσίες της Λαμίας.

Έτσι λοιπόν από την Παρασκευή 12 Ιουλίου, το ρεπορτάζ του LamiaReport καταγράφει ότι ξεχνάμε για αρχή τη ΔΙ.ΑΣ.. Μία από τις αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στην καθημερινότητα του πολίτη, δε θα βρίσκεται στους δρόμους για λίγο διάστημα λόγω άδειας του προσωπικού. Είχαμε γράψει για τη μεγάλη μείωση του έμψυχου δυναμικού της υπηρεσίας, η οποία «στις δόξες της» αριθμούσε 24 άτομα και πλέον οι τελευταίοι έξι (6), βγαίνουν διαδοχικά σε άδειες.

Δε θέλουμε να αναφερθούμε σε Αστυνομικά Τμήματα κάποιων Δήμων, που δεν έχουν άτομο ούτε για να σηκώνει το τηλέφωνο, πόσο μάλλον για να βγει περιπολικό κάποιες νυχτερινές βάρδιες!

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας αποτελεί την αφορμή για να κρούσουμε και πάλι των κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική του Υπουργείου. Φέτος θα μπουν στις αστυνομικές ακαδημίες παραπάνω από 1.000 παιδιά. Λίγο μικρότερος ήταν ο αριθμός πέρυσι και πρόπερσι και γενικά θα έπρεπε αυτά τα χρόνια που οι σχολές έχουν μπει στο μηχανογραφικό, να είχε αρχίσει να φαίνεται το νέο αίμα και στην υποστελεχωμένη επαρχία.

Αντ’ αυτού βλέπουμε να ενισχύεται μόνο η πρωτεύουσα, το προσωπικό ασφαλείας στους επισήμους και ιδιαιτέρως η φύλαξη μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, που έχουν τάχα ανταποδοτικό πρόσημο.

Η επαρχία λοιπόν ας ανατεθεί σε εθελοντές πολίτες, οι οποίοι έχουν κουραστεί να μετράνε κλοπές στα σπίτια τους και είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσουν να κάνουν επίσημα περιπολίες στα χωριά τους!...

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση