Σε ποια χώρα ζει άραγε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:32 Σε ποια χώρα ζει άραγε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βλέπει ως «όαση μη εγκληματικότητας» την επαρχία, την ώρα που δεν υπάρχουν αστυνομικοί στις βάρδιες και οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες είναι σε καθημερινή βάση…

Προβληματισμό και οργή, προκαλούν οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο επικεφαλής για την ασφάλεια όλων των πολιτών παραδέχτηκε ότι με δική του πρωτοβουλία 1.000 αστυνομικοί μετακινήθηκαν από την επαρχία για την Πρωτεύουσα (κυρίως) πετυχαίνοντας, όπως λέει, να μειώσει την εγκληματικότητα, η οποία πάντως παραμένει στο 70% στο σύνολο των καταγεγραμμένων περιστατικών σε όλη τη χώρα!

Συνεχίζοντας μάλιστα την τοποθέτησή του, περιέγραψε ότι η επαρχία είναι μια όαση (νομιμότητας προφανώς) αφού κατά την άποψή του δεν αντιμετωπίζει καθόλου προβλήματα.

Αν δεν πιστεύετε αυτά που διαβάζετε, δείτε τι ακριβώς είπε στο παρακάτω βίντεο:

Η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους: ή σαν μια κρίση ειλικρίνειας, ή σαν μια κρίση αφέλειας! Το μόνο βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι υπουργός μόνο της Αττικής.

Αφενός παραδέχεται ότι στέρησε 1.000 μάχιμους αστυνομικούς από την επαρχία για την Αττική (ειλικρίνεια), αφετέρου με την ίδια αφέλεια που ως Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε παραδεχτεί ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, παραδέχεται - έμμεσα - ότι άφησε έρμαιο των εγκληματιών την επαρχία.

Βέβαια σπεύδει να δηλώσει ότι όλη η εγκληματικότητα είναι στην Αττική, άντε και λίγο στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας όμως να στηρίξει αυτή την απίθανη δήλωση πέφτει σε δεύτερη γκάφα, καθώς τονίζει ότι η επαρχία είναι μια όαση χωρίς εγκληματικότητα!

Μια βόλτα στη Λαμία και τη Φθιώτιδα

Πάνω σε αυτό υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να πει κανείς. Αρκεί βέβαια μια απλή ματιά στα ημερήσια δελτία της Αττικής και της Υπόλοιπης Ελλάδας… Θα ήταν αρκετό.

Ακόμη καλύτερα θα ήταν να ρωτήσει ο ίδιος ο Υπουργός, τους κατοίκους της Ανθήλης σε ποια όαση ζουν. Ακόμη αυτούς που πάνε για μπάνιο στο Ασπρονέρι, ή αυτούς που έχουν εξοχικό ή πρώτη κατοικία στις Ράχες κι αλλού στην Ανατολική Φθιώτιδα. Ή μήπως θα ήταν καλύτερη ιδέα να πάει στο σπίτι της 90χρονης κυρίας Μαρίας στο κέντρο της Λαμίας να τη ρωτήσει πόσες φορές την έχουν ληστέψει;

Το παράδειγμα της Φθιώτιδας, που δεν είχε και το χειρότερο αριθμό από κενές οργανικές θέσεις, είναι χαρακτηριστικό. Άμεση Δράση χωρίς αστυνομικούς, Αστυνομικά Τμήματα που δεν έχουν περιπολικό να βγάλουν ούτε την ημέρα, Αστυνομικά Τμήματα που τηλεφωνείς και δεν υπάρχει κανείς μέσα να σηκώσει έστω το τηλέφωνο!

Σε αυτή την όαση… μη εγκληματικότητας, τον καλούμε να έρθει στη Λαμία και να περπατήσει χωρίς τους 13 αστυνομικούς του (βάζουμε κι έναν λιγότερο από αυτούς που φυλούσαν κάποτε τον Φουρθιώτη) μετά τις 10:00’ το βράδυ, στην Ανθήλη. Κάποιοι θα έλεγαν να περπατήσει μέρα μεσημέρι στην πλατεία Πάρκου. Θα ήταν και πάλι… αρκετό!...

«Το γελοίον του πράγματος»

Επειδή όμως οι συζητήσεις σε τέτοιο επίπεδο λίγο θέλουν να χαρακτηριστούν γελοίες, να ξεκαθαρίσουμε ότι σωστά η Αττική ζήτησε 1.000 πάνοπλους αστυνομικούς και πιθανότατα να χρειάζεται ακόμη 1.000 γιατί εκεί «γεννιέται» η σκληρή εγκληματικότητα που «εξάγεται» στην επαρχία.

Αυτοί οι 1.000 αστυνομικοί όμως λείπουν από τις αστυνομικές υπηρεσίες όλης της υπόλοιπης χώρας. Όταν μάλιστα έλειπαν ήδη 1.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της επαρχίας!

Αυτοί οι 1.000 αστυνομικοί θα μπορούσε να είχαν βρεθεί από την επιστροφή 2.500 ένστολων από τη φύλαξη VIP. Ήταν άλλωστε η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην τελευταία ΔΕΘ απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 15.000 αστυνομικούς σε φύλαξη «στόχων». Από αυτούς μόλις οι 1.500 είναι πραγματικά σε φύλαξη προσώπων και σπιτιών προσώπων της επικαιρότητας κι άλλοι 3.000 υπηρετούν στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων.

Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούνται για να κάνουν τους οδηγούς ή ακόμη και τις οικιακές βοηθούς στον καθέναν που έχει μέσον ή χρήματα!

Με βάση τα παραπάνω, οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές και θα ήταν χρήσιμο να δούμε την αντίδραση από τις Περιφερειακές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τους οποίους βέβαια αποφεύγει κάθε συνάντηση.

Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να λάβει θέση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γιατί αμαυρώνουν το κυβερνητικό έργο. Θα ήταν χρήσιμο να μαζέψει τον Υπουργό του, που παραδέχεται ότι θυσίασε όλη την επαρχία για να μειώσει μόλις στο 13 με 20% την εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα. Ένας Υπουργός που έχει «εγκαταλείψει» την επαρχία από το 2007 όταν και πρωτοεκλέχθηκε στη Β’ Αθηνών. Ας τον ρωτήσει απλά, πόσο καιρό έχει να έρθει σε επαφή με απλούς πολίτες στην Περιφερεια για να τους ρωτήσει για το αίσθημα ασφαλείας που νιώθουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση