Ο Σαρακιώτης περιμένει τον Χρυσοχοΐδη να του δείξει την «όαση μη εγκληματικότητας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 08:48 Ο Σαρακιώτης περιμένει τον Χρυσοχοΐδη να του δείξει την «όαση μη εγκληματικότητας»

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, την «εκτός τόπου και χρόνου» δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «η περιφέρεια της χώρας είναι μια όαση χωρίς εγκληματικότητα».

Αντίθετα ο κ. Σαρακιώτης κάνει λόγο για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που σημειώνεται στη Φθιώτιδα, «ως συνέπεια των τραγικών ελλείψεων σε αστυνομικό προσωπικό και με αφορμή την περαιτέρω αποδυνάμωση που υφίσταται σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου εξαιτίας των μετακινήσεων αστυνομικών προς το Λεκανοπέδιο». Στη δήλωσή του σημειώνει:

«Η πρόσφατη, άκρως προκλητική δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι “η περιφέρεια είναι μια όαση χωρίς εγκληματικότητα” είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας, καταδεικνύοντας ότι, ο ίδιος βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. Ήδη, η αστυνόμευση στη Φθιώτιδα συνιστά είδος εν ανεπαρκεία.

Και αποδεικνύεται ότι, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, καθώς αγνοεί ότι στη Φθιώτιδα σε σύνολο 590 οργανικών θέσεων που αφορούν το έμψυχο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., οι 200 εξ αυτών παραμένουν κενές, με 120 εξ αυτών να αποτελούν αποσπάσεις. Αγνοεί επιδεικτικά ότι, παραδείγματος χάριν σήμερα μονοψήφιος αριθμός αστυνομικών  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατορθώνει μετά βίας να καλύψει δύο βάρδιες, όταν κάποτε υπήρχαν 24 αστυνομικοί για τρεις εξάωρες βάρδιες. Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και τις προεκλογικές υποσχέσεις περί διαφύλαξης της ασφάλειας των πολιτών, αστυνομικοί της περιοχής μας, πολλές φορές ακόμη και παρά τη θέλησή τους, μετακινούνται προς την Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τις επικοινωνιακές ανάγκες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η οποία αδιαφορεί επιδεικτικά για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόλοιπη χώρα. Η αστυνομική απίσχναση της περιοχής μας, καθώς και η μεγιστοποίηση του αισθήματος της κοινωνικής ανασφάλειας φέρουν την υπογραφή του ιδίου και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας.».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση