Φθιώτιδα: Πιάσαμε ήδη τους 41 βαθμούς!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 08:53 Φθιώτιδα: Πιάσαμε ήδη τους 41 βαθμούς!

Πάνω από 35 βαθμούς στη Λαμία από τις 10 το πρωί!...

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις των μετεωρολόγων για ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς προς το παρόν να βλέπουν ανάσες δροσιάς στο επόμενο 7ημερο.

Αιτία ο συνδυασμός των βαρομετρικών συστημάτων που επιτρέπουν τη ροή θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, ενώ οι υψηλές πιέσεις βόρεια των Βαλκανίων, κάνει χειρότερα τα πράγματα εμποδίζοντας την εκδήλωση βροχών στην περιοχή μας.

Αποτέλεσμα για το Σάββατο 13 Ιουλίου ο υδράργυρος να φτάσει τους 41.7 στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς και τους 41.2 στο Ηλιόλουστο Κιλκίς. Στη Φθιώτιδα και στη Στυλίδα, το θερμόμετρο έδειξε 41 βαθμούς στις 16:50’.

Αυτό είναι και το χειρότερο με αυτόν τον καύσωνα, καθώς οι μέγιστες παρατηρούνται αργά το μεσημέρι και η έντονη ζέστη άνω των 35 βαθμών ταλαιπωρεί σχεδόν το μισό 24ωρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λαμία, όπου το θερμόμετρο μπορεί να έδειξε μέχρι 37.2 βαθμούς Κελσίου, όμως ήδη από τις 10 το πρωί ο υδράργυρος είχε ξεπεράσει τους 35 και μέχρι τις 18:30’ παρέμενε στους 35.1!

Πάντως η Φθιώτιδα και γενικότερα η Στερεά δεν είχε - ευτυχώς - την τιμητική της, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως είδαμε σημειώθηκαν στο Κιλκίς, αλλά και σε άλλες μη παραθαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα πάντως με το meteo.gr συνολικά σε 19 περιοχές είχαμε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και σε 194 πάνω από 37!

Σε τρεις περιοχές της Φθιώτιδας, Μακρακώμη, Αγία Τριάδα και Λευκοχώρι Ελάτειας ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39.1 βαθμούς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού τους 39.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση