Φθιώτιδα: Στους 39 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 08:08 Φθιώτιδα: Στους 39 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος

Κάτω από τις προβλέψεις οι υψηλότερες θερμοκρασίες, ωστόσο τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει…

Στις τιμές της περασμένης Τρίτης (9/7) επιστρέψαμε την Κυριακή 14 Ιουλίου, σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών του meteo.gr.

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία επέστρεψε στους 34,8ο , όταν ένα 24ωρο πριν ήταν στους 35,2 και στις 11/7 είχε ανεβεί στους 35,3.

Γεγονός είναι ότι επιμένει ο καύσωνας του μεσημεριού με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για άλλο ένα 24ωρο πάντως οι περιοχές που «ψήθηκαν» ήταν στην κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα:

 

Από τον ίδιο πίνακα του meteo.gr βλέπουμε επίσης ότι οι σταθμοί που κατέγραψαν πάνω από 40 βαθμούς ήταν 11 και πάνω από 37 βαθμούς, συνολικά 158. Ακριβώς ένα 24ωρο πριν οι σταθμοί ήταν αντίστοιχα 19 και 194.

Αυτό το 24ωρο πάντως στη Φθιώτιδα η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν και πάλι στη Στυλίδα με 39,2, ενώ 38,7 είχαμε στην Αγία Τριάδα, 38,4 στο Νέο Μοναστήρι και 38,1 σε Λευκοχώρι Ελάτειας και Κορομηλιά Δομοκού.

Πάντως τα μετεογράμματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά και για τη νέα εβδομάδα. Μάλιστα για τη Φθιώτιδα φαίνεται νέα μικρή άνοδο από την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση