Σαν σήμερα έπεσε στο καθήκον ο Λαμιώτης ήρωας πιλότος Γιάννης Μυλωνάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 15:22 Σαν σήμερα έπεσε στο καθήκον ο Λαμιώτης ήρωας πιλότος Γιάννης Μυλωνάς

Πάλευαν να δαμάσουν μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Πήλιο…

Στις 15 Ιουλίου 2000 ο 41χρονος επισμηναγός Γιάννης Μυλωνάς επιβιβάστηκε μαζί με τον 25χρονο ανθυποσμηναγό Γιάννη Καρασάββα σε Canadair της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών με προορισμό το Πήλιο.

Αποστολή τους να συνδράμουν στον περιορισμό του μεγάλου πύρινου μετώπου που κατέκαιγε παρθένο δάσος. Οι δύο αξιωματικοί έμελλε να μην επιστρέψουν ποτέ στον αεροδιάδρομο της Ελευσίνας, αφού το αεροσκάφος τους συνετρίβη στο πεδίο κοντά στην Αργαλαστή.

Το δυστύχημα έγινε στις 6.50’. Το αεροπλάνο επιχείρησε κατάσβεση στην θέση Λαύκος, αλλά όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο. Στην περιοχή επικρατούσε κακή ορατότητα, λόγω των καπνών. Οι σοροί των πιλότων μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση Αγχιάλου.

Εξετάζεται η πιθανότητα μετά την βύθιση να τους πρόδωσε ο κινητήρας!

Ο Γιάννης Μυλωνάς, είχε γεννηθεί στη Λαμία το 1959. Είχε εισέλθει στη Σχολή Ικάρων το 1980 και αποφοίτησε το Μάιο του 1984 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Άφησε πίσω του τη γυναίκα του και τρία ανήλικα παιδιά. Μάλιστα ο δευτερότοκός του γιος ο Θανάσης, που ήταν 12 ετών τότε που συνέβη το τραγικό γεγονός, ακολούθησε τα βήματά του και εντάχθηκε στην οικογένειά των Ικάρων. Είχε μιλήσει μάλιστα για τον πατέρα του και για τη δική του πορεία.

ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1959.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1980 (56η σειρά) και αποφοίτησε το Μάιο του 1984 με το βαθμό του ανθυποσμη­ναγού.

Υπηρέτησε στην 355 Μοίρα της 112 Πτέρυ­γας Μάχης (Ελευσίνα) ως χειριστής στα αεροσκάφη CL-215.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμέ­νης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος CL-215 του οποί­ου ήταν κυβερνήτης, με συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Καρασάββα Ιωάννη,  κατέπεσε και συνετρίβη στην Αργαλαστή Πηλίου Μαγνησίας, στις 15 Ιουλίου 2000.

 

ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1975.

Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1993 (69η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1997 με το βαθμό του ανθυποσμη­ναγού.

Υπηρέτησε στην 362 Μοίρα της 120 Πτέ­ρυ­γας Εκπαιδεύσεως Αέρος (Καλαμάτα) και στην 355 Μοίρα της 112 Πτέρυγας Μάχης (Ελευσίνα) ως χειριστής στα αεροσκάφη CL-215.

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμέ­νης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος CL-215 στο οποίο επέβαινε ως συγκυβερνήτης, με κυβερνήτη τον Επισμηναγό Μυλωνά Ιωάννη, κατέπεσε και συνετρίβη στην Αρ­γαλαστή Πηλίου Μαγνησίας, στις 15 Ιουλίου 2000.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση