Κίνδυνος πυρκαγιάς: «Red Code» σε Λοκρίδα, Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 14:47 Κίνδυνος πυρκαγιάς: «Red Code» σε Λοκρίδα, Βοιωτία και Εύβοια

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Τρίτη 16 Ιουλίου…

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αρκετές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων σχεδόν ολόκληρη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νέα απόφαση από το ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου για κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) στις περιοχές:

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα και τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Πολύζο Ζώη, εστάλησαν ενημερωτικό για τη λήψη μέτρων, μεταξύ αυτών της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής κ.λπ. σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης και σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας και Σπερχειάδας.

Το μέτρο ισχύει από τη 12η βραδινή της 15/07/2024 έως τη 12η βραδινή της 16/07/2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση