Μνημόσυνο υπέρ εκτελεσθέντων Ομβριακιτών (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 15:28 Μνημόσυνο υπέρ εκτελεσθέντων Ομβριακιτών (ΦΩΤΟ)

Από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Ιουλίου 1943…

To Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των, δώδεκα (12) κατοίκων Ομβριακής και ενός (1) κατοίκου Περιβολίου Δομοκού, που εκτελέσθηκαν για αντίποινα από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην τοποθεσία «ΣΑΒΒΑ ΜΑΓΟΥΛΑ» της Ομβριακής την 13η Ιουλίου 1943.

Είχε προηγηθεί η ανατίναξη, από τις αντάρτικες ομάδες κατά την νύκτα της 11ης προς 12η Ιουλίου έτους 1943, της αφύλακτης γέφυρας στην σιδηροδρομική γραμμή του Δερελιώτη ποταμού Νότια του Σ.Σ. Αγγειών και της αμαξοστοιχίας που μετέφερε πυρομαχικά στον Πειραιά.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Αιδεσιμότατος πατέρας Αθανάσιος Μπαλατσούρας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

Παρευρέθηκαν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ομβριακής Ηλίας Ντελής, το μέλος Γεώργιος Μαργαζής, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ξυνιάδος Ανδρέας Λαϊνάς και αρκετοί ακόμη κάτοικοι της Ομβριακής.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλταμπάνης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση