Λαμία: Όταν σβήνουν τα φώτα στην πλατεία Ελευθερίας...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 08:04 Λαμία: Όταν σβήνουν τα φώτα στην πλατεία Ελευθερίας...

Απελπισμένοι οι επαγγελματίες από τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που δημιουργεί γνωστή μερίδα πολιτών…

Η πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της πόλης, αποτελεί ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σημείο αναφοράς της νυχτερινής Λαμίας.

Όταν όμως σβήνουν τα φώτα και τα καταστήματα εστίασης κλείνουν, οι καταστάσεις που παρατηρούνται, είναι τριτοκοσμικές!...

Μόλις φύγει ο κόσμος, τα ηνία αναλαμβάνουν άτομα άστεγα και παραβατικά, συνήθως ανήλικοι ή νεαροί Ρομά.

Επιδίδονται σε κάθε μορφή παραβατικής συμπεριφοράς όπως, καταστροφή μαξιλαριών, τραπεζοκαθισμάτων, καταστροφή λοιπού εξοπλισμού ή κλοπές προϊόντων από ασφαλισμένους φοριαμούς και ψυγεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουν ακόμη και την ανάγκη τους στα μαξιλάρια, με τους επαγγελματίες να προβαίνουν κάθε τόσο σε αντικατάστασή τους!!!

Μόλις την περασμένη Δευτέρα (15/7), ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε ότι καναπές του είχε μετακινηθεί πίσω από το περίπτερο στη Μητρόπολη και τον είχανε έτοιμο προς φόρτωση! Το ίδιο είχε συμβεί βέβαια και παλαιότερα φέτος με καναπέ άλλου μαγαζιού, αλλά και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τελευταία, βραχυκύκλωσαν την ηλεκτρική γραμμή δύο καταστημάτων, στην προσπάθειά τους να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ξήλωσαν ακόμη και καλώδια.

Κάποια βράδια εθεάθησαν να παίζουν ποτηροπόλεμο γεμίζοντας το κέντρο της πλατείας με γυαλιά…

Ο κατάλογος είναι μακρύς και οι εναπομείναντες επαγγελματίες που προσπαθούν να κρατήσουν την όμορφη και «ζωντανή» εικόνα του κέντρου, είναι απελπισμένοι. Κάποιοι μάλιστα ξενυχτούν και περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας όταν έρχεται και το πρώτο συνεργείο καθαρισμού στην πλατεία. Αλλά και αυτό εκτός ότι δε φτάνει, είναι και επικίνδυνο. Για αυτό και ζητούν το αυτονόητο… Αστυνόμευση

Γνωρίζουν όμως κι εκείνοι ότι έχουν απομείνει ελάχιστοι φιλότιμοι αστυνομικοί που δε φτάνουν να φυλάξουν ούτε μία πλατεία, πόσο μάλλον τα υπόλοιπα καταστήματα του κέντρου, αλλά και τα δεκάδες σπίτια εκτός κέντρου, που γίνονται καθημερινά στόχος διαρρηκτών.

Αναζητούν λύσεις και θέλουν τη συνεργασία του Δήμου, της Αστυνομίας και των Δικαστικών Αρχών, για να μπει τέλος στην παραβατικότητα στην επαρχία, που παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Χρυσοχοΐδη, έχει «χτυπήσει κόκκινο»!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση