MENU
weather-icon 17 oC
Αναζήτηση:

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Λοκρίδα για τη ΛΑΡΚΟ

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Λοκρίδα για τη ΛΑΡΚΟ

Έκλεισε για περισσότερο από 90 λεπτά η εθνική οδός από διαδηλωτές…

Με μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Πύλη του Εργοστασίου και μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε αρχικά στο κλείσιμο του ανισόπεδου κόμβου και της εθνικής οδού, στο Μαρτίνο (11:35’) και στη συνέχεια στην Αταλάντη (12:45’), οι αγωνιζόμενοι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μαζί με εκατοντάδες ακόμη πολίτες και συνδικαλιστές από όλη σχεδόν την Ελλάδα, βροντοφώναξαν για τη λειτουργία της νικελοβιομηχανίας και το δικαίωμα στην εργασία.

Με φωνές και συνθήματα έστειλαν το μήνυμα ότι «παραμένουν όρθιοι και αποφασισμένοι», ενώ το κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα, τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν να διεκδικούν τη λειτουργία των Εργοστασίων και φυσικά τη δουλειά τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ανανέωσαν το ραντεβού τους σε κάθε χωριό και πόλη καθημερινά και την επόμενη εβδομάδα σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν το νέο παλίσιο πάλης.

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού, ολοκληρώθηκε περί τις 13:10’ το μεσημέρι με την αποχώρηση και του τελευταίου διαδηλωτή από το οδόστρωμα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

(Φωτογραφίες: 902.gr)