Επίθεση Σαρακιώτη στο Θεοδωρικάκο για την τροπολογία της ΠΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 17:56 Επίθεση Σαρακιώτη στο Θεοδωρικάκο για την τροπολογία της ΠΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός επικαλέστηκε τις δηλώσεις τοπικών φορέων για να υπερασπιστεί την ρύθμιση που προβλέπεται…

«Ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας συνιστά απόδειξη της περιφρόνησης και του εμπαιγμού της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της Φθιώτιδας, της Στερεάς Ελλάδας, ακόμη και προς τους ίδιους τους Βουλευτές σας» τόνισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη Βουλή απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Τεκμηριώνοντας τον παραπάνω ισχυρισμό ο Βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα σημείωσε τα εξής: «Θα σας παραθέσω έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 28/02/2020 και στις 09/03/2020. Ο τότε αρμόδιος Υπουργός δήλωνε: “Η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων ώστε η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό φορέα τόσο της περιοχής, όσο και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα, αποτελεί τον επιχειρησιακό στόχο μας. Προς τούτο, προβαίνουμε σε αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πολιτικής από κοινού, με το Υπουργείο Οικονομικών”. Σε άμεσο χρόνο, λέγατε το Φεβρουάριο του 2020: “Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας και στο πλαίσιο αυτό η συμβολή των τοπικών Βουλευτών θα έχει προστιθέμενη αξία”. Ήρθατε να πράξετε 4,5 χρόνια αργότερα, και όχι σε άμεσο χρόνο, κάτι το οποίο αρνούνται να προσυπογράψουν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος προς τους θεσμικούς εκπροσώπους της Φθιώτιδας, σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, λέγοντας: «Δεν έχετε κάνει ούτε μισή σύσκεψη και αντί να ζητάτε συγγνώμη και να απολογείστε, που 5 χρόνια δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα για το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, έρχεστε σήμερα με περίσσευμα θράσους και αλαζονείας, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείτε τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής, ζητώντας να σας πουν μπράβο», ενώ συνεχίζοντας να παραθέτει τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρικάκου, προσέθεσε ότι: «Είπατε ότι αυτά στερούνται σοβαρότητας, συμπληρώνοντας ότι: “Η Αυτοδιοίκηση της περιοχής έπρεπε, να λέει μπράβο που τελειώνετε με αυτή την υπόθεση και να σταματήσει η υποκρισία και αναξιόπιστες πρακτικές και τοποθετήσεις και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του. Αυτοί που έχουν αναλάβει την ευθύνη της αξιοποίησης αυτής της έκτασης και έχουν πάρει την ευθύνη της διοίκησης της Έκθεσης Λαμίας, θα πρέπει να βρουν και πώς θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των χρεών”. Είναι φοβερό, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια απραξίας και ανικανότητας να αποκαλείτε υποκριτές και αναξιόπιστους, τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και να τους λέτε “κόψτε το λαιμό σας, βρείτε εσείς λύση στο πρόβλημα”, εσείς που κάποτε προτάσσατε τις συνέργειες».

Αναφερόμενος στο προβληματικό παρελθόν του φορέα, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα ανέφερε: «Επανέρχομαι, στα πέντε χρόνια κύριε Υπουργέ, καθώς θα διαβάσω ανακοίνωση του συναδέλφου σας, του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος στις 21/1/2020, έκανε λόγο για σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών που έλαβε χώρα στις 3/12/2019, η οποία επικεντρώθηκε όπως είπε σε τέσσερις άξονες. Ένας, εκ των οποίων ήταν η εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που θα είχε ως στόχο, την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου φορέα. Σίγουρα μπορεί, να έχει πάρει και το δικό σας το αυτί κάτι, αλλά ο κ. Σταϊκούρας το γνώριζε, αυτό που ανέφερε ο Πρόεδρος του φορέα στη Βουλή, ότι από το 2012 η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, εντοπίζεται στους 95 αμαρτωλούς φορείς, που δεν έδιναν κανένα στατιστικό στοιχείο, κανένα οικονομικό στοιχείο, στο κεντρικό κράτος της αρμόδιας υπηρεσίας». Καταλήγοντας, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τον κ. Θεοδωρικάκο να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις όπως άλλωστε ζητήθηκε από το Δήμαρχο Λαμιέων, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο του Φορέα και να εκκινήσει εκ νέου μία ουσιαστική διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επικαλέστηκε δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, όσο και του πρώην Δημάρχου Λαμιέων και σημερινού Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαμία – Περήφανη Πόλη», Ευθύμιου Καραΐσκου, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Θα ήθελα να σας ζητήσω να είστε πιο προσεκτικοί για το τι λένε τα διάφορα στελέχη της περιοχής, που έχω μπροστά μου την ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, του κυρίου Σπανού, ο οποίος λέει ότι κατατέθηκε και συζητείται μια πολύ σημαντική και επί της αρχής θετική και αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που οριστικά αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, με κυριότητα του Δημοσίου και μακροχρόνια παραχώρηση στο νέο φορέα. Δεν μου μοιάζει να είναι αντίρρηση αυτό.  Ο κ. Καραΐσκος, ο πρώην Δήμαρχος Λαμίας, χαρακτηρίζει τη ρύθμιση πολύ θετική. Επιστολή προς τον Υπουργό και τους Βουλευτές. Δεν μου μοιάζει και πολύ αρνητικό αυτό. Κύριε είναι γραπτά και τα γραπτά μένουν».

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι: «Δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα, για το ποσό που αφορά τα χρέη στην υπόθεση της Λαμίας, είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις οποίες, ύστερα από συνεννόηση που κάναμε, επαναλαμβάνω με τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Εργασίας, και με τη συμβολή του Υπουργού Υποδομών. Άρα, ύστερα από διαβούλευση που κάναμε με τους Υπουργούς, τον κ. Χατζηδάκη, την κυρία Κεραμέως και τον κ. Σταϊκούρα, θα δοθεί η λύση των τριών ετών, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο χρέος που υπάρχει», ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «η διοίκηση του νέου φορέα έχει τον χρόνο και τη δυνατότητα να εξετάσει οποιεσδήποτε λύσεις μπορεί, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση