Στο κόκκινο Φθιώτιδα και Στερεά ένα ακόμη 24ωρο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 08:08 Στο κόκκινο Φθιώτιδα και Στερεά ένα ακόμη 24ωρο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και απαγόρευσης…

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, σε αρκετές περιοχές της χώρας συμπειλμαβανομένης της Περιφέρειας Στερεάς.

Αναλυτικά:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

είναι και πάλι σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, θα εφαρμοστεί για ένα ακόμη 24ωρο το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, στην Π.Ε Φθιώτιδας, αρμοδιότητας των Δασαρχείων Λαμίας, Αταλάντης και Σπερχειάδας, έως τη 12η βραδινή της 19/07/2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση