«Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ», λένε οι απολυμένοι εργάτες της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 17:07 «Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ», λένε οι απολυμένοι εργάτες της

«Δε γνωρίζουμε ούτε ποιος έχει τα κλειδιά από τα λουκέτα!...»

Καταγγελίες που αποκαλύπτουν κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, είδαν το φως της δημοσιότητας από τους απολυμένους εργάτες της.

«Μας απέλυσαν χωρίς να έρθει κανένας να κάνει απογραφή ανά τμήμα για όσα παραδόθηκαν ( Μηχανήματα, εξοπλισμός, ανταλλακτικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ), δηλαδή άνοιξαν το δρόμο να μπορούν ελεύθερα να κλαπούν χωρίς να έχει κανένας την ευθύνη», παρατηρούν και διαμαρτύρονται για τη μη λειτουργία του ιατρείου για 3η συνεχή ημέρα:

«Τρίτη μέρα χωρίς ιατρείο με δεκάδες περιστατικά ευτυχώς μικρά, που αναγκάζονται να πάνε στη Λαμία 110 χιλιόμετρα μακριά. Κι όλο αυτό επειδή το Υπουργείο Εργασίας δε στέλνει ως όφειλε, μια βεβαίωση που να εξασφαλίζει το κοινωνικό δίκτυ προστασίας και για τους εργαζόμενους των ιατρείων».

Οι εργαζόμενοι όμως αποκαλύπτουν ότι στα αιτήματά τους για να πάρουν τη βεβαίωση απόλυσης, τον προσωπικό τους φάκελο, τα προσωπικά τους αντικείμενα και την εξόφληση των δεδουλευμένων, η Ειδική  Διαχείριση τους απαντάει ότι δεν μπορεί να το κάνει και καταγγέλλουν ότι η λύση που προτείνει είναι η μαύρη εργασία στα πόστα τους. «Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται», αναφέρουν και καλούν τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν και να επιδώσουν το πρόστιμο που προβλέπεται.

«Τρίτη μέρα που η ΛΑΡΚΟ είναι αφύλακτη. Η μόνη προστασία είναι τα λουκέτα στις πύλες του Εργοστασίου και για αυτά δεν ξέρει κανένας ποιος έχει τα κλειδιά. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση πυρκαγιάς, ατυχήματος ή άλλης έκτακτης κατάστασης δε θα υπάρχει πρόσβαση στο χώρο. Καλούμε άμεσα την ΕΜΝΕ και την Πυροσβεστική να παρέμβουν.

»Επιβεβαιώνεται στην πράξη πως ο μόνος τρόπος να παραδοθεί ομαλά και με ασφάλεια στο νέο ιδιοκτήτη η ΛΑΡΚΟ είναι να επαναπροσληφθούν μέχρι την μεταβίβαση», καταλήγει η ανακοίνωσή τους προειδοποιώντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ένα πολύ επικίνδυνο μπάχαλο που μπορεί να έχει  τραγικές συνέπειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση