Καύσωνας: Επιμένει και το επόμενο τριήμερο - Πότε θα πάρουμε ανάσα δροσιάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 13:14 Καύσωνας: Επιμένει και το επόμενο τριήμερο - Πότε θα πάρουμε ανάσα δροσιάς

Λίγες ημέρες υπομονή ακόμα και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα δροσίσει - Έρχονται οι θερμικές καταιγίδες

Καμίνι θα παραμείνει η χώρα και το επόμενο τριήμερο με τις μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου να διατηρούνται μέχρι την Δευτέρα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού.

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Όπως τονίζει ωστόσο, σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες με ελάχιστες τιμές λίγο πάνω τους 20°C και μέγιστες περί τους 35°C.

«Επιστροφή σε καλύτερες μέρες στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας», υπογραμμίζει ο κ. Κολυδάς.

 

 

Έρχονται οι θερμικές καταιγίδες

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποχωρήσει αυτός ο παρατεταμένος καύσωνα που σαρώνει τη χώρα εδώ και αρκετές μέρες.

Από την Τρίτη αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας, όταν και «ανοίγεται ένας νέος κίνδυνος, αυτός της θερμικής αστάθειας, των θερμικών καταιγίδων. Στη βόρεια Ελλάδα ειδικά το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες».

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης σε αυτές τις περιπτώσεις η βροχή δεν προλαβαίνει να φτάσει κάτω στο έδαφος, εξατμίζεται με αποτέλεσμα οι κεραυνοί που πέφτουν μαζί με την βροχή δεν αποκλείται να προκαλέσουν κάποια επικίνδυνη φωτιά.

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Σήμερα (20-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
δ. στην Αττική τους 39 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (21-7-2024) και τη Δευτέρα (22-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
δ. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στο «πορτοκαλί» ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική και περιοχές σε Εύβοια, Στερεά και Πελοπόννησο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας .

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις έξης περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση