Ένα χρόνο χωρίς τη Γερόντισσα Θεολογία...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 08:12 Ένα χρόνο χωρίς τη Γερόντισσα Θεολογία...

Σήμερα τελέστηκε στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Μαλεσίνας το ετήσιο μνημόσυνο της Γερόντισσας Θεολογίας.

Διαβάστε τα λόγια της Γκιουλουμίδου Πασχαλιάς:

«Σεβαστή μας Γερόντισσα, Θεολογία. Ένας χρόνος απώλειας, ένας χρόνος απουσίας, ένας χρόνος πόνου και θλίψης που δε φεύγει και βγαίνει σαν δάκρυα στα μάτια, ένας χρόνος χωρίς την πληθωρική καθόλα παρουσιά σου, χωρίς το χαμόγελό σου, την ζεστασιά της φωνής σου, την θετικότητά σου, την ευγένεια, την καλοσύνη, την πνευματικότητα σου, γλυκύτατη Αδερφή Θεολογία Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας. 
Το έργο σου πολυποίκιλο και ανεξίτηλο, το ασκητικό ήθος και φρόνιμα σου αναντικατάστατο. Μας λείπεις… Μας λείπεις πολύ…


Η ηρεμία, η γαλήνη και η θαλπωρή των ωραίων αναμνήσεων που μας χάρισες αυτά τα 35 χρόνια που ήμασταν κοντά σου θα είναι χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας και θα γεμίζουν τις καρδιές μας. 
Ναι, Γερόντισσα Θεολογία, ήσουν η Ενάρετη Μοναχή,  η αληθινή, η ξεχωριστή, η μοναδική αδερφή, η στοργική μητέρα, η μεγάλη αγκαλιά των μικρών και των μεγάλων προσκυνητών της Ιεράς Μονής και της τοπικής κοινωνίας με τα πηγαία φυσικά χαρίσματα σου, με την απλότητα, την ταπεινότητα σου, τις φιλανθρωπίες, τις νουθεσίες σου, την ευθύτητα των λόγων και των πράξεών σου που σας χαρακτήριζαν.
Αυτή την ώρα οι σκέψεις μας είναι μαζί σου, είναι μια ώρα τιμής, σεβασμού και αγάπης στην όμορφη ψυχή σου.

Με τους τοίχους της μακαριστής αδελφής Χριστοφόρας και τις πρεσβείες της Παναγίας μας, η επιθυμία σου αδελφή μου Θεολογία να γίνει πραγματικότητα στην αγκαλιά του Κυρίου μας εκεί ψηλά στον ουρανό…

"Επιθυμώ Παναγιά τα κάλλη του παραδείσου, τους μυρισμούς και τα άνθη και την τερπνήν Ευωδίαν και τας ωδάς των Αγγέλων που ανυμνούν τον Δεσπότην."

Καλό Παράδεισο
Αιωνία η μνήμη σου αγαπημένη μας γερόντισσα!
Να έχουμε την ευχή σου και την απλόχερη αγάπη σου!
»

Γκιουλουμίδου Πασχαλιά
Εκπαιδευτικός
πρ. Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαλεσίνας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση