Λαμία: "50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" - Όλα όσα έγιναν στην Εκδήλωση Μνήμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 11:44 Λαμία: "50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ  ΞΕΧΝΩ" - Όλα όσα έγιναν στην Εκδήλωση Μνήμης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης "50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ  ΞΕΧΝΩ" που οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Κυπρίων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών,η Πρόξενος της Πρεσβείας της Κύπρου κα Χριστίνα-Στέλλα Ζίγκα, ο βουλευτής Φθιώτιδας κ.Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ.Ταξίδης Χρήστος,ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ.Ευθύμιος Καραϊσκος , ο αντιπεριφερειάρχης κ.Αποστολόπουλος Χρήστος, οι κύριοι αντιδήμαρχοι Κυρίτσης Δημήτριος και Κουτιάς Ιωάννης, η διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ κα Βίβιαν Αργύρη, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κα.Δημητράντζου Βάσω, η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κα Μπενιάτα , ο επιστημονικός σύμβουλος του ΠΕΚΕΣ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευμορφία Ρουποτιά, Νάγια Φαρδή και Μάριος Παπαθανασίου,εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, της πυροσβεστικής, της εκπαίδευσης,εκπρόσωποι συλλόγων,φορέων και σωματείων και βεβαίως συμπολιτών μας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταγγελθεί η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, ο βίαιος εκτοπισμός χιλιάδων Κυπρίων, η ύπαρξη αγνοουμένων, ο συνεχιζόμενος εποικισμός της Κύπρου και οι συνεχείς προκλήσεις, .

Επίσης σκοπός της εκδήλωσης ήταν μέσα από την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους υπέρ πατρίδος πεσόντες, να τονιστεί ότι ο αγώνας συνεχίζεται για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και επανένωση της Κύπρου.

Στο βήμα ανέβηκε η Πρόξενος της Πρεσβείας της Κύπρου, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για την Κύπρο.

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ.Συμεών, ο οποίος με λόγο ποιμαντικό και άμεσο, αναφέρθηκε στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και επανένωσης του νησιού. Επίσης απηύθυνε κάλεσμα στους αρμόδιους να ομονοήσουν για να συγκεκριμενοποιήσουν τις στοχεύσεις τους, για να γίνουν αποτελεσματικότεροι.

Στο χώρο της εκδήλωσης έλαβε χώρα και η περιοδική έκθεση "ΚΥΠΡΟΣ (1974-2024) 50 ΧΡΟΝΙΑ"που επιμελήθηκε η κα.Ηλιάνα Ζιώγα ,την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Επίσης το μουσικό κομμάτι επιμελήθηκαν το ωδείο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ και το ωδείο ΚΩΣΤΑ ΝΕΛΛΑ.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας ευχαριστεί για την συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ,τον ΟΠΑΣΤΕ και τον Δήμο Λαμιέων, την εταιρεία κουφωμάτων αλουμινίων TRIACON και το ξενοδοχείο ΑΘΗΝΑ που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Ευχή όλων να συνεχιστεί ο αγώνας για Ελευθερία της Κύπρου.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση