Θέμα ωρών να δέσει στον Άγιο Κωνσταντίνο το πλοίο για Σποράδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:04 Θέμα ωρών να δέσει στον Άγιο Κωνσταντίνο το πλοίο για Σποράδες

Οι λόγοι που καθυστέρησαν την έναρξη των δρομολογίων…

Πέρασε σχεδόν μία εβδομάδα από την αρχική ημερομηνία (18/7) που είχε ζητήσει δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο το επιβατηγό - οχηματαγωγό «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» της εταιρίας SMART LINES.

Τι συμβαίνει λοιπόν και δεν ξεκίνησαν τα δρομολόγια για Σποράδες; Η επίσημη εκδοχή είναι ότι μόλις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι έλεγχοι στο πλοίο και ότι αναμένεται να εκδοθεί το πιστοποιητικό ασφαλείας των 80 ναυτικών μιλίων από την αρμόδια Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων (ΔΕΠ). Νωρίτερα είχε υπάρξει διαφορά στον προβλεπόμενο αριθμό πληρώματος για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Κοιτώντας όμως πιο προσεκτικά πίσω από τις δρομολογήσεις πλοίων, τα εφοπλιστικά - ιδιοκτησιακά συμφέροντα και φυσικά τις τοπικές κοινωνίες που ανταγωνίζονται για την προσέλκυση ταξιδιωτών - τουριστών, τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος, αποτελεί άκρως ανταγωνιστική τοποθεσία για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών από τη δυτική Ελλάδα, τη μισή Θεσσαλία (Καρδίτσα - Τρίκαλα) και φυσικά την Αθήνα, που έχουν προορισμό τις Σποράδες. Ίσως μάλιστα να έχει και το πιο λειτουργικό λιμάνι μετά την ανακατασκευή του, που να του δίνει επιπλέον πόντους ώστε οι ταξιδιώτες να το επιλέξουν και ας είναι πιο μακριά ακτοπλοϊκά, τόσο από το Βόλο (ελάχιστα αλλά στη συγκεκριμένη γραμμή χρησιμοποιούνται ταχύπλοα), όσο και από το Μαντούδι.

Το Μαντούδι που είναι πιο κοντά στην Αθήνα, αλλά λόγω δρόμου χρειάζεσαι με το αυτοκίνητο τουλάχιστον 25 λεπτά παραπάνω και κινείσαι σε πολύ πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο σε σχέση με αυτό της Αθηνών - Λαμίας.

Για αυτό και η αποχώρηση του «ΚΑΤ 1» τόσο εύκολα από την περιοχή, ήταν στρατηγικής σημασίας ήττα, της Φθιώτιδας.

Από τη στιγμή που «μόνοι μας» αφήσαμε το γρήγορο πλοίο να φύγει από τον Άγιο Κωνσταντίνο και να δέσει σε πιο κερδοφόρα, για τον ιδιοκτήτη, γραμμή, οι «αντίπαλες» κοινωνίες αλλά και πλοιοκτήτριες εταιρίες δε θα μπορούσαν παρά να το εκμεταλλευτούν.

Και είναι απόλυτα αναμενόμενο ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να κόψουν έστω και μία ημέρα από τη «φορτωμένη» τουριστική περίοδο από 15/7 - 15/8 στο δρομολόγιο Άγιος Κωνσταντίνος - Σποράδες.

Το ρεπορτάζ του του LamiaReport πάντως θέλει η δρομολόγηση του πλοίου να είναι θέμα… ωρών! Τις επόμενες ώρες θα βρίσκεται στο νέο σύγχρονο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και θα είναι άμεσα διαθέσιμο για Σποράδες.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθείται καθημερινά:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση