Πρόλαβαν την πυρκαγιά από κεραυνό στη Μελιταία Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:08 Πρόλαβαν την πυρκαγιά από κεραυνό στη Μελιταία Δομοκού

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες σε όλη τη Στερεά. Πάνω από 60 οι πυρκαγιές λόγω κεραυνών…

Για πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ Μελιταίας και Μακρολείβαδου στο Δομοκό, ενημερώθηκε το Κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς στις 17:00’ το απόγευμα της Τρίτης (23/7).

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχήματα από το ΠΚ Δομοκού και την Π.Υ. Λαμίας με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 20:00’ να δοθεί υπό μερικό έλεγχο. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από κεραυνό, πρόλαβε να κάψει περί τα τέσσερα στρέμματα με πλατάνια και σιτοκαλαμιές κινούμενη προς το ρέμα της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το διάστημα που ξέσπασε η πυρκαγιά εκδηλωνόταν ξηρή καταιγίδα, καθώς έπεφταν κεραυνοί χωρίς ουσιαστικά να βρέχει!

Κάπως έτσι συνέβη και στο Κλαυσί Ευρυτανίας αλλά και στην πιο επικίνδυνη πυρκαγιά στη Δεσφίνα Φωκίδας στην περιοχή «Ξηρογιάννης».

Συνολικά στη Στερεά αλλά και σε όλη τη χώρα έπεσαν δεκάδες κεραυνοί προκαλώντας μέχρι τις 18:00’ το απόγευμα 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, νήσο Θάσο, Καρπενήσι και σε πέντε (5) διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση