Φθιώτιδα: Καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες, αλλά και καύσωνας στο "κοκτέιλ" της Τρίτης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:20 Φθιώτιδα: Καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες, αλλά και καύσωνας στο "κοκτέιλ" της Τρίτης

Που σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία και που είχαμε το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης…

Οι βροχές, οι καταιγίδες, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν τα χαρακτηριστικά του άστατου καιρού της Τρίτης 23 Ιουλίου.

Η εξαιρετικά ασταθής ατμόσφαιρα, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση καταιγίδων που συνοδεύτηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ακόμη και σε μέρη που δεν έβρεξε!

Στην Κορομηλιά του Δήμου Δομοκού, κατεγράφησαν τα υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης που έφτασε τα 49,6 χιλιοστά μέσα σε κάτι περισσότερο από μία ώρα! Η βροχή ξεκίνησε στις 17:00’ περίπου το απόγευμα και ενώ μια ώρα νωρίτερα η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 35.6 βαθμούς.

Γενικά δεν έλειψαν οι υψηλές θερμοκρασίες για 16η ημέρα στη χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει 40.1ο στο Ηλιόλουστο Κιλκίς, αλλά και 39.4ο στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Δείτε τον σχετικό πίνακα από το meteo.gr:

Δείτε κι ένα βίντεο με τη γρήγορη ανάπτυξη και εξέλιξη των νεφών από τις 11:00 έως τις 19:30, όπως την κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός Δορυφόρος Meteosat-11, ο οποίος «φωτογραφίζει» την Ευρώπη κάθε 5 λεπτά. Όπως υπολογίζεται από εξειδικευμένο λογισμικό επεξεργασίας που χρησιμοποιεί το meteo.gr / Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι κορυφές των νεφών σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 12 χιλιόμετρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση