Λαμία: Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο τραυματισμός 12χρονου σε ανενεργό γήπεδο 5Χ5

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 08:14 Λαμία: Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο τραυματισμός 12χρονου σε ανενεργό γήπεδο 5Χ5

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον τότε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού…

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας (Τμήμα θερινών διακοπών), εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό το μεσημέρι της Τρίτης (23/7) η υπόθεση τραυματισμού 12χρονου μαθητή σε γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται επί της οδού Ναυπάκτου και Σόλωνος στη Λαμία, τον Ιούλιο του 2017.

Κατηγορούμενος ο τότε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαμιέων, για την πράξη της σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας παρά υπόχρεου διά παραλείψεως. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετη αναστολή.

Η έφεσή του εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το θερινό Τμήμα Διακοπών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε προς υποστήριξη της κατηγορίας ο μαθητής που είχε τραυματιστεί, ενήλικας σήμερα, περιγράφοντας πως συνέβη το ατύχημα και του ήρθε στο κεφάλι το τέρμα. Υποστήριξε δε, ότι είχαν μπει από ανοιχτή πόρτα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ομοίως ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Δημήτριος Κρούπης που υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε καθήκον και την ευθύνη συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από την άλλη ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, κατέθεσε στο Δι­καστήριο ότι δεν μπορούσε να είχε κάνει κάτι περισσότερο για το συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς του είχε ανατεθεί απλά η ευθύνη χειρισμού θεμάτων αθλητισμού, συνεπικουρώντας το έργο του υπεύθυνου Αντιδημάρχου.

Οι συνήγοροί του Ελευθερία Ψύλλου και Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης τόνισαν ότι ο εντολέας τους ήταν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και δεν ήταν υπόχρεος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, την ευθύνη των οποίων είχε η τεχνική υπηρεσία. «Του ανατέθηκε η ευθύνη χειρισμού θεμάτων αθλητισμού και όχι η αρμοδιότητα. Ήταν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος».

Τελικά το Δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο σύμφωνα και με την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Του αναγνωρίστηκε ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετη αναστολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση