Εξοφλούνται το μεσημέρι της Πέμπτης οι αγρότες για τις καταστροφές του Ντάνιελ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 15:02 Εξοφλούνται το μεσημέρι της Πέμπτης οι αγρότες για τις καταστροφές του Ντάνιελ

70 εκατ. θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους…

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έδωσαν το «πράσινο φως» για την εκκαθάριση των πορισμάτων, για τις ζημίες φυτικής παραγωγής και απώλειας μελισσοσμηνών και κυψελών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίες επλήγησαν.

Αφορούν όλα τα πορίσματα που έχουν καταχωρισθεί μέχρι σήμερα με τις ενισχύσεις να φτάνουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που αναλογεί στους δικαιούχους παραγωγούς θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη 25η Ιουλίου και ώρα 12:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι βάσει των ισχυουσών διατάξεων και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς οι εκκαθαρίσεις των πορισμάτων για τις ζημίες, οι οποίες προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’, φτάνουν το 100%. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει η απομείωση επί της ασφαλιζόμενης αξίας κατά 15%, ούτε ο συντελεστής εκκαθάρισης 0,88, που θα έφερνε τις αποζημιώσεις κάτω από το 80%, αλλά ούτε υπάρχει το ετήσιο ανώτατο όριο  καταβαλλόμενης ενίσχυσης, ύψους 70.000€.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τι ισχύει για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και τι ακολουθείται στις αποζημιώσεις Daniel - Elias.

Δείτε και έναν συγκριτικό πίνακα με τη διαφορά ανά στρέμμα για δύο συγκεκριμένες καλλιέργειες στη Θεσσαλία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση