Υποχώρησαν οι υψηλές θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 19:23 Υποχώρησαν οι υψηλές θερμοκρασίες στη Φθιώτιδα

Στους 37 η μέγιστη. Νεροποντή και καταιγίδες στην Όθρυ και γύρω από τη Λαμία…

Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφεται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη 24/07. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Νότιας Κρήτης καθώς και στη Ρόδο.

Η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 24/07 καταγράφηκε στο Αστέρι Λακωνίας και  ήταν ίση με 38.7 °C. Έτσι, καταγράφεται μέγιστη θερμοκρασία κάτω από τους 40°C στην χώρα για πρώτη φορά μετά από 16 συνεχόμενες ημέρες (από τις 08/07) με μέγιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή ίση των 40°C.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 33.1 °C, ενώ 37 από τους 505 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.

Αυτή η αποκλιμάκωση αποτυπώνεται καλύτερα στη Φθιώτιδα, όπου το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 37.3 στη Στυλίδα και ξεκίνησε να βρέχει γύρω στις 19:00' (Η επόμενη μεγαλύτερη 36.2 στην Αγία Τριάδα Μώλου).

Για ένα ακόμη 24ωρο εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Όθρυ, από την Ανάβρα (Γούρα) μέχρι τον Νέο Παλαμά και την Κορομηλιά Δομοκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση