Ναυαγοσώστης έσωσε 75χρονο από πνιγμό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 07:53 Ναυαγοσώστης έσωσε 75χρονο από πνιγμό

Με άλλους λουόμενους τον ανέσυρε στην ακτή και του πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια…

Συναγερμός σήμανε σήμερα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην παραλία της Χρυσής Ακτής Παναγιάς για ένα περιστατικό παρολίγον πνιγμού, για το οποίο ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, ενώ σωτήρια αποδείχθηκε η παρέμβαση του ναυαγοσώστη.

Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν ο Δημήτρης Εμβαλωτής, ο ναυαγοσώστης της In.Action, της εταιρείας που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του δήμου Βόλου, αντιλήφθηκε έναν ηλικιωμένο άνδρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα την ώρα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Άμεσα προσέτρεξε και με τη βοήθεια των λουόμενων που βρίσκονταν στην ακτή, κατάφερε να τον ανασύρει στην ακτή. Ο κ. Εμβαλωτής διαπίστωσε ότι ο 75χρονος άνδρας είχε λιποθυμήσει, με αποτέλεσμα να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα νερού.

Ο ναυαγοσώστης αφού τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση, άρχισε να εφαρμόζει τις ενδεδειγμένες τεχνικές, ώστε ο ηλικιωμένος να αποβάλει το νερό που είχε καταπιεί.

Μετά από ώρα ενεργειών από τον ναυαγοσώστη, ο ηλικιωμένος συνήλθε, ο οποίος ήθελε να σηκωθεί και να αποχωρήσει, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του.

Στο σημείο έφτασε και η ναυαγοσώστρια Όλγα Ραφαηλίδου με το ναυαγοσωστικό σκάφος που συνέδραμε στο περιστατικό χορηγώντας οξυγόνο στον ηλικιωμένο.

Πλήρωμα ασθενοφόρου κατέφθασε λίγα λεπτά μετά στο σημείο και παρέλαβε τον ηλικιωμένο, τον οποίο μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για εξετάσεις και περεταίρω νοσηλεία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η λιμενική Αρχή, κλιμάκιο της οποίας κατέγραψε το περιστατικό και διενεργεί την προανάκριση.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση