Έκτακτο από ΕΜΥ για καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 11:25 Έκτακτο από ΕΜΥ για καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Δείτε ποιες περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα.

Μετά τον επίμονο και εξαντλητικό καύσωνα των τελευταίων ημερών, ο καιρός άλλαξε σημαντικά, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές.

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε την Τετάρτη (24.7.2024) έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους και ενδεχομένως από χαλάζι. Την ίδια ώρα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

Σήμερα Πέμπτη (25-07-2024)

1. μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία (συγκεκριμένα στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς)

2. μέχρι αργά το απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου) και στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)

3. πρόσκαιρα μέχρι νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σποράδων και βόρειας Εύβοιας

4. τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται δεν θα έχουμε φαινόμενα και θα μπορούμε να απολαύσουμε ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας απασχολήσουν ξανά από τις αρχές Αυγούστου, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα να προβλέψουν την διάρκειά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση