MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:

Ένας χρόνος από την αεροπορική τραγωδία στην Κάρυστο

Ένας χρόνος από την αεροπορική τραγωδία στην Κάρυστο

Η μοιραία πτήση που οδήγησε στο θάνατο δύο νέα παιδιά της Πολεμικής Αεροπορίας…

Ήταν Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 όταν το αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Η χώρα βυθίστηκε σε τριήμερο πένθος, στις καρδιές όλων μας ωστόσο το πένθος για τη θυσία αυτών των νέων ανθρώπων, παραμένει.

Ως ένδειξη τιμής και μνήμης οι ένοπλες δυνάμεις την περασμένη Κυριακή (21/7/24), αποκάλυψαν τις προτομές τους στις ιδιαίτερες πατρίδες των αδικοχαμένων πιλότων.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Αγιονέρι Κιλκίς.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ονοματοδοσία της πλατείας του χωριού σε πλατεία «Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη», αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα, ο Διοικητής του Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας (IAMD CoE – Integrated Air and Missile Defence Centre of Excellence) Ταξίαρχος (Ι) Νικόλαος Μακρυγιάννης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συμμετείχε στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Μουλά, σε αντίστοιχη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Η εν λόγω εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων.

Αθάνατοι!