Φθιώτιδα: Πρόλαβαν τα δύσκολα σε πυρκαγιά κοντά σε φωτοβολταϊκά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 20:40 Φθιώτιδα: Πρόλαβαν τα δύσκολα σε πυρκαγιά κοντά σε φωτοβολταϊκά

Άνεμοι και ζέστη διατηρούν ψηλά την επικινδυνότητα…

Μεγάλη κινητοποίηση το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7) στην ευρύτερη περιοχή της Γραμμένης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, από πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 15:28’ πλησίον φωτοβολταϊκών, η οποία έκαιγε αγροτοδασική έκταση και ενώ έπνεαν μέτριοι ως ισχυροί άνεμοι.

Λόγω των ηλεκτρικών γραμμών που υπήρχαν στο σημείο, ήταν πολύ δύσκολο να βοηθήσουν τα PZL που σηκώθηκαν για την συγκεκριμένη πυρκαγιά από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Έτσι όλα κρίθηκαν στην έγκαιρη κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων από την Π.Υ. Μακρακώμης και των λοιπών δυνάμεων που δρομολογήθηκαν από τις όμορες υπηρεσίες και κλιμάκια, μαζί με το πεζοπόρο τμήμα της 4ης ΕΜΟΔΕ.

Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο και στο σημείο βρέθηκε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Αποφεύχθηκε να μπουν οι φλόγες και στα διπλανά φωτοβολταϊκά πάρκα κι άλλες καλλιέργειες.

«Παρών» και οι άνθρωποι του Δήμου Μακρακώμης που είχαν φροντίσει για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και διευκολύνθηκε η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Σημαντική «λεπτομέρεια» η ύπαρξη λιμνοδεξαμενής πλησίον.

Άμεση κινητοποίηση και από το ΑΤ Σπερχειάδας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων και μέχρι να αποκλειστεί ο κίνδυνος επέκτασης σε κατοικημένη περιοχή.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση