Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στην Κορομηλιά Δομοκού (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 08:40 Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στην Κορομηλιά Δομοκού (ΦΩΤΟ)

Περιορίστηκε σε δασική έκταση η μεγάλη πυρκαγιά. Πυρκαγιές από κεραυνούς σε Αμφίκλεια και Υπάτη…

Με μεγάλη προσπάθεια από γη και αέρα, σώθηκαν περιουσίες και δεν κινδύνευσαν ζωές στην Κορομηλιά της Δημοτικής Ενότητας Ξυνιάδας του Δήμου Δομοκού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 14:30’ το μεσημέρι της Κυριακής (4/8) και άμεσα σήμανε συναγερμός στο κέντρο της Πυροσβεστικής.

Όμως παρά την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΚ Δομοκού και των δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων και έφτασε 50 μέτρα από τον οικισμό.

Η μάχη με το χρόνο συνεχίστηκε με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο πεδίο της πυρκαγιάς, αλλά και τις δυνάμεις της αστυνομίας να σπεύδουν για την εκκένωση του χωριού, σύμφωνα και με την οδηγία από το 112.

30 άτομα μεταφέρθηκαν σε ανοιχτό χώρο (πλατεία) υπό το συντονισμό του κέντρου της αστυνομίας και των πληρωμάτων των περιπολικών που έσπευσαν από Λαμία και Δομοκό. Επιπλέον ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά δύο βαρέων πασχόντων ώστε να απομακρυνθούν επίσης σε ασφαλές μέρος, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Οι πυροσβέστες με τη σειρά τους έδωσαν πραγματική μάχη με τη συνδρομή των αεροσκαφών ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το χωριό, ενώ βοήθησε και μια μικρή μπόρα που καθυστέρησε την εξάπλωσή της.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μας ενημέρωσαν ότι επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο και από αέρος συνολικά εφτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Μαζί και υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς.

Να σημειώσουμε ότι τις μεταμεσημβρινές ώρες εκδηλώθηκαν άλλες δύο δασικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας και της Υπάτης. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν από κεραυνό χωρίς μάλιστα να έχει εκδηλωθεί καταιγίδα!

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη Κορομηλιά:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση