Κάτοικοι Νέας Μαγνησίας Λαμίας: Αδυνατούμε να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 07:36 Κάτοικοι Νέας Μαγνησίας Λαμίας: Αδυνατούμε να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα

«Μονόδρομος» η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την «καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας» στη γειτονιά τους…

Μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - λαϊκή συνέλευση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποίησαν την Κυριακή 4 Αυγούστου οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας Λαμίας, «ενάντια στην αδιαφορία κάποιων που προτάσσουν το οικονομικό τους όφελος πάνω από το κοινό καλό, την υγεία», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ψήφισμά τους.

Εφτά φορείς, σύλλογοι και εκπρόσωποι πολιτών, διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους, η οποία μάλιστα τοποθετήθηκε καμουφλαρισμένη.

Το ψήφισμα υπογράφουν, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, Ένωση Μικρασιατών Λαμίας « Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Νέας Μαγνησίας, Αθλητικός Σύλλογος ΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ, Επιτροπή Κατοίκων Νέας Μαγνησίας, Ιερέας Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου & Ελένης, Επιτροπή Κατοίκων Νέας Μαγνησίας.

Όπως σημειώνουν: «Η Νέα Μαγνησία, είναι η συνοικία μας, που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου αγκαλιάζοντας με το πέρασμα του χρόνου, αδιακρίτως κάθε συνάνθρωπο μας που θέλησε να ενώσει την μοίρα του με τον τόπο. Αγαπήσαμε τον τόπο μας και παλεύουμε διαχρονικά να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του, προτάσσοντας την ευημερία και την ευζωία του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα, ως κάτοικοι της συνοικίας μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα που στοχοποιούν την υγεία όλων των κατοίκων της συνοικίας μας και όχι μόνο».

Στο ψήφισμα επισημαίνουν επίσης πως η συνοικία τους είναι πολυπληθής με εκατοντάδες μαθητές και ενήλικες. Χαρακτηρίζουν δε την προσφυγή στη δικαιοσύνη ως μονόδρομο, ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για κεραία κινητής εντός αστικής ζώνης.

«Εναντιωνόμαστε στο γεγονός της τοποθέτησης (καμουφλαρισμένης) κεραίας, καθώς απαξιώνεται η υγεία των παιδιών μας και των εγγονιών μας και προβάλλεται ψευδώς ως αξία, το ατομικό κέρδος.

Αντιστεκόμαστε και αδυνατούμε, να αποδεχτούμε την επιβολή, σε υποβάθμιση της υγείας μας, του τόπου μας και των περιουσιών μας, καθώς υφίστανται μέχρι και σήμερα εκατοντάδες προειδοποιήσεις για το πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η ακτινοβολία στον άνθρωπο.

Λυπούμαστε για το γεγονός της τοποθέτησης της κεραίας, και την αυθαίρετη κοστολόγηση της υγεία των παιδιών μας και των εγγονιών μας με βάση το χρήμα και όχι τις αξίες που διέπουν την ανθρωπινή υπόσταση .

Πιστεύουμε στις ανθρώπινες αξίες που είναι οι θεμελιώδεις αρχές που καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις σχέσεις μας με τους άλλους, όπως Αλληλεγγύη, Σεβασμός, Αλληλοκατανόηση & Υπευθυνότητα. Οι αξίες διαμορφώνουν τις κοινωνίες και τις πολιτιστικές μας δομές. Είναι ο Πυλώνας για να χτίσουμε μια δίκαιη και ειρηνική κοινωνία», προσθέτουν οι κάτοικοι της Νέας Μαγνησίας καλώντας τους εμπλεκόμενους, να ξανασκεφθούν, «τις τραγικές συνέπειες της ακτινοβολίας και να υπαναχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις, αναφορικά με την τοποθέτηση της κεραίας».

Τέλος καλούν τον Υπουργό, τους Βουλευτές της Φθιώτιδας, τον Περιφερειάρχη, την Δημοτική Αρχή και κάθε ενεργό πολίτη, φορέα ή σύλλογο να σταθεί δίπλα τους στον αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση